středa 10. června 2015

Zrcadlo, zrcadlo aneb transparentní OLED panel od Samsungu

Mirror OLED
Technologie v dnešní době postupuje kupředu mílovými kroky a to nejen v oblastech jako je Virtuální realita, výroba chytrých telefonů, rychlejší sítě a mnoho a mnoho dalšího, ale také v oblasti displejů a zobrazovacích panelů.
Společnosti jako Samsung a LG mají v dnešní době perfektní OLED displeje (Organic LED) a to jen díky několika posledním rokům. Samsung například vymyslel, jako vměstnat rozlišení 2560 x 1440 na pouze 5.1 palce velký displej a to vše jen za použití AMOLED technologie. Není pochyb, že obě společnosti, Samsung i LG, mají skvělé flexibilní OLED panely, který nyní můžeme vidět v zařízeních jako je LG G Flex 2 a samozřejmě Galaxy S6 Edge. Samsung ale posouvá technologii OLED dále a aktuálně se diskutuje o transparentních OLED zobrazovacích panelech, které by mohly být použity jako zrcadla a také v mnoha dalších oblastech.

Nyní, během výstavy Hong Kong Retail Expo, vytvořili Samsung a Intel tým za účelem ukázat "Kouzelné zrcadlo", jak jej Samsung nazývá. Na výstavě HK Expo dal Samsung a Intel dohromady zrcadlo a displej a tím docílili, že se jako by na zrcadlo zobrazovaly informace jako je počasí, emaily, zprávy a mnoho dalšího. V současnosti to znamená, že tento projekt je zatím skutečně jen ve fázi projektu, ale dokazuje to též, že v oblasti výroby zobrazovacích panelů se v budoucnosti fantazii a snům meze nekladou.

Transparentní OLED je v zásadě 55" panel od Samsungu s podkladem o 75% odrazovosti tak, jako klasické zrcadlo a proto může zobrazovat informace stejně jako klasický OLED displej. Bohužel displej o velikosti 55 palců a kontrastním poměrem 100.000:1 je momentálně větší než Samsung dokáže vyrobit. To ale neznamená, že k tomu nebude mít prostředky v nejbližší budoucnosti, neboť výrobě takovýchto panelů je v současné době blíže, než tomu bylo kdykoliv předtím. Naděje zde je, neboť Samsung chce přinést další nové informace o této technologii již na výstavě konferenci IFA 2015, která se bude konat v druhé polovině tohoto roku.
Mirror OLED 01

Autor: Jiří Florián
Zdroj: AndroidHeadlines.com

Žádné komentáře:

Okomentovat