středa 24. června 2015

Lenovo Vibe S1 prošlo certifikací TENAA

Lenovo Vibe S1 TENAA_5
Lenovo není ve světě smartphonů žádným nováčkem avšak v poslední době je co se týče uvádění nových modelů poněkud zdrženlivé. Společnost nedávno uzavřela partnerství s Qihoo 3600 a začala rozjíždět novou společnost ZUK, nemluvě o dosažení pomyslného milníku, co se prodeje smartphonů týče, alespoň v Indii. Každopádně se zdá, že Lenovo má v úmyslu brzy uvést na trh nový model, Vibe S1, o němž něco málo uniklo již na MWC v Barceloně a také byl minulý měsíc oznámen samotnou společností.

 
Každopádně nyní se zdá, že model Vibe S1 prošel čínskou certifikací TENAA (obdoba FCC). Nový Telefon od Lenova označený v certifikaci jako S1c50 zde prozradil nejen svůj design, ale také hlavní specifikace.
 
Podle údajů uvedených pro TENAA se jedná o zařízení s pěti palcovým full HD displejem, tedy s rozlišením 1920 x 1080 px v jehož srdci tepe procesor od společnosti Mediatek, přesněji osmijádrový MT6752 se 64 bitovou architekturou a taktem 1,7 GHz. Tomu sekundují 2 GB operační paměti RAM a úložiště v základu nabídne 16 GB s možností rozšíření pomocí paměťových karet až o 32 GB. Uvidíme jak se Lenovu povede optimalizovat prostředí, neboť s baterií o kapacitě "pouhých" 2420 mAh bude jistě pro náročnější uživatele docela oříšek vydržet celý den. Menší baterie se ale podepsala na váze a tak přístroj dosáhl na rozumných 130 gramů při rozměrech 143 x 70,8 x 7,85mm.
 
Lenovo nasadilo do modelu operační systém Android ve verzi 5.0 Lollipop, ale uvidíme, třeba se do jeho oficiálního uvedení dočká upgradu na verzi 5.1. Samozřejmě nechybí nádstavba systému od Lenova a to Vibe UI.
 
Co se celkového designu týče ať již mluvíme o prostředí systému či samotném hardwaru, nejedná se o žádný přelomový model a Lenovo zůstalo věrné svému klasickému vzhledu. Uvidíme zda se objeví něco více a každopádně zatím se zdá, že nový model od Lenova by mohl stát za to.
 
Autor: Jiří Florián
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat