úterý 16. června 2015

Adobe představuje grafické aplikace pro Android

Adobe-Creative-Cloud

Právě nyní přichází dobrá zpráva pro ty, kteří jsou uživateli služeb a softwarů od firmy Adobe, neboť tato společnost známá především svým grafickým softwarem Adobe Photoshop, se konečně rozhodla naplno vstoupit do světa mobilních operačních systémů. Toto přináší uživatelům možnost si užít hraní s obrázky a nejen to i na platformě Android. Adobe totiž přišlo se čtyřmi novými aplikacemi a to jsou Adobe Photoshop Mix, Shape CC, Color CC a Brush CC.

A proč jde vlastně o tak velkou věc? Neboť Adobe se konečně po dlouhé době rozhodlo plně zapojit do dění v oblasti systému Android. Již dlouhou dobu se zdálo, že společnost se hodlá soustředit především na systém iOS, což je ve své podstatě pochopitelné, neboť ten není tak roztříštěn vlivem úprav pro ohromné množství různých zařízení. Nyní však již Adobe dospělo k závěru, že když je v současnosti Android nejrozšířenější mobilní platformou, není možné jej opomíjet.

A co nám Adobe tedy nabízí?

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix nabízí vyžití těm, jejichž koníčkem je úprava fotek, takzvaně On-The-Go, tedy za pochodu. V této aplikaci můžete provádět úpravy jako je vyříznutí části obrázku a její vymazání, dále je možné kombinovat jednotlivé obrázky dohromady (dalo by se říci že jednoduchá fotomontáž), nastavovat barevnou škálu a celé Vaše dílo jednoduše sdílet prostřednictvím sociálních médií. A bonusem je to, že Adobe myslelo i na zachování originálu a tudíž Váš původní obrázek zůstane nedotčen, pokud se samozřejmě nerozhodnete jinak.

adobe-photoshop-mix

Adobe Shape CC

Občas se Vám jistě stalo, že by jste chtěli svou fotku či jiný obrázek převést do obrázku s digitální podobou, tedy do grafického formátu. Tato aplikace Vám dává možnost si vybrat cokoliv z obrázku či fotky pořízené jakýmkoliv telefonem či tablet a převést na vektorovou grafiku tak, aby jste toto dále mohli použít pro zpracování v Adobe Illustrator CC či Photoshop CC.

adobe-shape-cc


Adobe Brush CC

Jedná se v zásadě o aplikaci velmi podobnou Adobe Shape CC s tím rozdílem, že Brush Vám obrázek převede na malbu štětcem tak, aby bylo jej nadále možno použít opět pro Photoshop či Illustrator. Jak můžete vidět na obrázcích níže, můžete zde pracovat s různými vzory, květinami a mnohem více.

adobe-brush-cc

Adobe Color CC

Adobe Color CC je jednoduše řečeno "kouzelník barev". Mnohdy je velmi těžké při opravě či tvorbě obrázku nalézt ty správné barvy tak, aby vypadali přesně jak by měli. V tomto Vám pomůže právě Adobe Color CC, který je díky své schopnosti vcelku úžasný nástroj. Dovoluje Vám totiž snímání barev ve Vašem okolí pomocí fotoaparátu. Aplikace zaznamená barvy, které fotoaparát zachytil a vytvoří z nich paletu, kterou je možné použít pro Adobe Photoshop či Illustrator.
Osobně musím říci, že tato funkce by se mi již dříve velmi hodila a to nejednou a proto za mě říkám, že tato aplikace je asi ze čtyř zmíněných ta nej. Vždyť tvorba barevné palety nebyla ještě nikdy jednodušší.

adobe-color-cc

Tak co pánové a dámy grafici? Líbí se Vám nabídka Adobe? A co je na tom všem opravdu skvělé? Že aplikace jsou momentálně dostupné zcela zdarma.


Autor: Jiří Florián
Zdroj: Androidauthority.com


Žádné komentáře:

Okomentovat