pátek 26. června 2015

Huawei Honor 6 dostává Android 5.1 - ale musíte si pospíšit


Včera jsme Vás v článku informovali, že čínský producent chytrých telefonů Huawei uvolnil testovací beta verzi androidu 5.1 pro svůj model Ascend P7. Dnes tato společnost uvolnila další beta verzi androidu 5.1 a to pro model Honor 6. Huawei také slubuje, že postupně budou k dispozici další, pro všechny jejich high endové modely.

Co se modelu Honor 6 týče, pro ty kteří již zapomněli či se neseznámili, jedná se o elegantní stylový telefon, jehož přední stranu okupuje pěti palcový full HD displej na němž uvidíte v současnosti Android ve verzi 4.4.2. Srdcem telefonu je chipset Kirin 920 složený ze čtyř jádrového procesoru Cortex-A7, čtyř jádrového procesoru Cortex-A15 a grafický čip MALI-T624.
Výkonu má tedy na rozdávání a tomu dopomáhá paměť RAM o 3GB a úložiště Vám nabídne v základu 16GB s možností rozšíření o paměťové karty až do velikosti 64GB. Pro selfies a zaznamenávání vašeho života dostal tento krasavec do vínku 13 megapixelový zadní fotoaparát s duální přisvětlovací diodou a možností záznamu full HD videa. Na samotné selfies Vám pak bude muset postačit 5 megapixelový snímač, který ale pro klasická fota na sociální sítě bohatě postačí a spíš ještě předčí očekávání.


Nový update na beta verzi je ale dostupný pouze pro členy klubu Honor 6 a podle serveru GizChina je již potvrzené, že uživatelé ve Francii, Velké Británii a Německu se již mohou přihlásit do testovací platformy společnosti Huawei tak, aby získali možnost stáhnutí beta verze systému Android 5.1 na jejich Honor 6.

News Huawei Honor 6 Getting Android 5.1 Lollipop If You’re an “Honor Club” Member

Malým zklamáním pro testovací nadšence může snad být jen fakt, že společnost Huawei hledá pouze 100 testerů a tím pádem ze zaregistrovaných získá v současnosti tuto beta verzi pouze 100 uživatelů na celém světě. Takže pokud si chcete tuto verzi také vyzkoušet, je nejvyšší čas pustit se do registrace a nezapomeňte, že při registraci se Vás Huawei zeptá na několik málo informací, podle nichž společnost vybere ty, kteří mají podle ní největší potenciál pro odzkoušení systému.

Samotný android se až na úpravy pro model nijak neliší od systému pro Ascend 7 a poběží tedy s nádstavbou EMUI ve verzi 3.1.

Vypadá to tedy, že již brzy bude Huawei nejspíš prvním producentem, který na všechny své top modely umístí nejnovější Lollipop a zdá se, že tato aktualizace by po dokončení beta testování, mohla přijít dokonce na všechna zařízení v přibližně stejnou dobu.

Autor: Jiří Florián



Žádné komentáře:

Okomentovat