pondělí 29. června 2015

ZGPAX S8 - 3G hodinky s Androidem 4.4 na palubě

V našich článcích jsme již psali o mnoha chytrých hodinkách s proprietálními systémy jako například No.1 Sun S2 nebo zcela základní U8. Dnes se ale podíváme na hodinky, které jsou z trochu jiné kategorie a těmi jsou ZGPAX S8. Společnost ZGPAX, která má ve svém repertoáru mnoho smartwatch počínaje základními bluetooth watch, pokračuje gps watch až přes gsm watch po hodinky se systémem Android. Mezi poslední skupinu patří S8, vybavené Androidem ve verzi 4.4 KitKat.

Android watch phone S8

Tyto chytré hodinky spadají do kategorie příslušenství s cenou okolo 100 euro a pro nenáročné uživatele poslouží jako náhrada za mobilní telefon. Tyto hodinky totiž díky přítomnosti operačního systému Android a slotu pro SIM kartu nepotřebují být propojeny s telefonem tak, aby byly vlastně vůbec použitelné. Systém byl samozřejmě upraven pro daný hardware a co tedy hodinky vlastně nabízejí?

Na první pohled hodinky působí opravdu velmi slušným dojmem. Provedení kov v kombinaci se silikonovým páskem  je velmi zdařilé a vyzáží se jedná o takovou ležérní eleganci. Systém samotný by ale zasloužil graficky vypilovat tak, aby nekazil celkový dojem. Samotné provedení je dostupné ve zlaté, černé a stříbrné barvě. Hodinky celkově dosáhli na velikost 58 x 42,5 x 13 mm při váze 67 gramů. Tloušťka hodinek tak dosáhla celkem slušně vysoké hodnoty, ale za cenu přítomnosti plnohodnotného systému Android je to přehlédnutelná daň a těm, kteří jsou zvyklý na trochu větší hodinky to ani nepřijde. 


Samotným srdcem všechno je potom dvoujádrový procesor MTK6572 o taktu 1,0 GHz, který společně s 512 MB operační paměti RAM zajišťuje skutečně plynulý chod systému, který díky své upravené verzi a odladěnosti nemá s menší výbavou žádný problém. V oblasti úložiště pak máte k dispozici v základu 4 GB avšak s možností rozšíření o paměťové karty a to až do úctyhodné velikosti 32 GB. Zobrazování pak zajišťujě chipset MALI-400 MP, který hravě zvládá 1,54 palcový displej o rozlišení 240 x 240. Kromě vcelku slušně hrajícího reproduktoru mají hodinky k dispozici také 2 megapixelový fotoaparát, který samozřejmě není na pořizování fotek z dovolené, ale kvalita není až tak zlá jak by někteří očekávali. Reproduktor taktéž není trhač diskoték, ale stále nesmíme zapomínat, že se bavíme o chytrých hodinkách a ne nejnovější vlajkové lodi mezi smartphony.


Velkou výhodou takovýchto hodinek je pak dostupné množství aplikací. Neboť díky přítomnosti dospělého systému Android 4.4 máte přístup ke klasickému Google Play i když díky úpravě, kterou systém prodělal, nemusí všechny fungovat. Díky tomuto zde nenastává ani problém s jazykem, neboť přítomnost androidu jako takového nám dává k dispozici mnohem více mutací než proprietální systémy čínských výrobců.


V oblasti síťových prvků se jedná o "nabušeného frajera" mezi chytrými hodinkami, neboť díky přítomnosti slotu pro SIM kartu máte k dispozici hned 2G i 3G sítě. Jako obrovský bonus je pak přítomnost take Wi-Fi, Bluetooth 4.0 či dokonce GPS. S připojením k internetu tedy problém mít jistě nebudete. Hodinky sice neskýtají systém dotažený k dokonalosti pro použití v takovémto zařízení, tak jak je tomu u Android Wear či iOS Watch, ale na kterých z těchto hodinek můžete být připojeni k internetu kdykoliv a kdekoliv?


Energii tomuto povedenému kousku dodává baterie o kapacitě 450 mAh, což s danými parametry na jeden aktivní den vystačí bez jakýchkoliv problémů. Výrobce sám udává pohotovostní dobu 72 hodin, přičemž doba hovorů je až 6 hodin. Vezmeme-li v potaz, že hodinky jsou sami o sobě plnohodnotným telefonem a se všemi signály si musejí poradit sami, jedná se o velmi slušnou hodnotu. Velkým plusem je potom realita, že nabíjení a konektivita probíhá prostřednictvím micro USB portu, takže sebou nemusíte nosit žádné proprietální nabíjecí kolébky či jiné redukce.

Závěrem bych řekl, že se jedná o velmi rozumnou alternativu pro ty, kteří nechtějí jen chudý proprietální systém bez funkcí, ale systémy speciálně pro smartwatch jim také nevyhovují. Možná se také hodinky zalíbí těm, kteří hledají u smartwatch více, než jen prodlouženou ruku mobilního telefonu. Za mě ano, jistě si tyto hodinky již našli a ještě najdou své fanoušky, neboť skutečně mají co nabídnout.


Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!


Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat