úterý 16. června 2015

Cortana od Microsoftu dorazí na Android v Červenci (Juli)


Microsoft již před nějakou dobou oznámil, že plánuje rozšířit působnost své virtuální asistentky Cortany mimo prostředí Windows.
Nyní již víme, že nová beta verze aplikace bude k dispozici ke stažení pro Android začátkem Července tohoto roku.

Jak již dříve společnost Microsoft uvedla, Cortana pro Android nebude přesnou kopií základní verze pro Windows Phone, nýbrž bude sloužit pouze jako jakýsi pomocník při synchronizaci zařízení Android s Windows 10 na PC či jiných přístrojích jako například tablet. Bude mít za úkol provádět úkoly, které jiné služby nezvládnou.

Citace vysvětlení Microsoftu:

"Na Vašem zařízení Android můžete Cortanu požádat, aby Vám připoměla jít vyvenčit psa v osm večer a tím pádem když budete sledovat film na Vašem Xboxu, nezapomenete jej jít vyvenčit."

Cortana android

Nedávno se nechal Google slyšet, že funkce Now-On-Tap, která nabízí uživateli jednodušší způsob jak zjistit aktuální informace, bude spuštěna společně s Androidem M, Dále byla také spuštěna aplikace společnosti SoundHound, která vyniká bravurním rozpoznáváním hlasu. Tím pádem bude nejspíše velmi zajímavé sledovat, jak se Cortana popere s konkurencí a zda si získá své plánované místo v rámci systémů Android a iOS.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: androidauthority.com

Žádné komentáře:

Okomentovat