úterý 30. června 2015

Xiaomi MiBand 4.0 - Jednoduchá elegance, která funguje

Všichni již v dnešní době slyšeli o čísnké společnosti Xiaomi, která ač byla založena jen před několika lety, neúprosně šlape na paty výrobcům jako je Samsung a Apple. Ne nadarmo se jí přezdívá "Čínské jablko". Většina lidí zná tuto společnost jako výrobce prvotřídních telefonů s operačním systémem Android, které svou elegancí a cenou zaujmou nejednoho uživatele. Xiaomi má však ve svém repertoáru mnohem více výrobků a to od klimatizačních technologií, přes chytré lampičky až po power banky či sportovní náramky.
A právě o sportovní náramek v našem dnešním článku jde. Již jsme psali o sportovních hodinkách či různých levných i dražších telefonech. Dnes jsme si vybrali tento sportovní, nebo spíše zdravotní náramek MiBand, který je prioritně určen pro spolupráci s telefony značky Xiaomi. Nejedná se sice o doplněk, který by Vám změřil srdeční tep, ale i tak má hodně co nabídnout a hlavně opět zaujme svou cenou, která se nyní pohybuje okolo 12 euro.

Free Shipping + UP to 67% OFF: Xiaomi Brand Special Collection

Samotný náramek vyniká jednoduchým, avšak velmi kvalitním provedením v kombinaci hliníku a silikonového pásku. Díky své jednoduchosti tak náramek bez problémů dosáhl na certifikaci vodotěsnosti IP67 a tak se nemusíte bát s ním vyjít ven ani při nepříznivém počasí, nebo se strachovat, že jej zapomenete sundat během sprchování. Náramek je určen především pro sportovně založené jedince, pro něž je určena výbava v podobě prvotřídního pohybového senzoru, ale využít jej mohou pohodlně všichni. Doporučit bychom jej mohli například těm, kteří mají problémy se spánkem, neboť náramek disponuje také funkcí spánkového monitoru, která funguje jak jinak než perfektně a tak si můžete pohodlně zaznamenat, co se během Vašeho spánku děje. Ač baterie skýtá "pouhých" 41 mAh kapacity, vzhledem k tomu, že se jedná pouze o samotné funkční zařízení bez zobrazovacích jednotek jako je například displej, slíbena je výdrž na jedno nabití až 30 dnů.


Náramek je také vybaven vibracemi, takže vás může například upozornit na příchozí hovor, nebo jej můžete použít jako decentní budík, který společně s aplikací může využít údajů monitoru spánku a probudit Vás tak ve chvíli, kdy se zrovna nenacházíte v nejhlubší fázi spánku. Tím předejdete extrémní ranní únavě a bude vstávat s mnohem lepší náladou a chutí do nového dne.

Vzhledem k tomu, že náramek komunikuje se telefon prostřednictvím bluetooth ve verzi 4.0, je možné jej spárovat například i se zařízeními od společnosti Apple. Stačí pouze nainstalovat potřebnou aplikaci, k čemuž může posloužit například Mediatek Smartdevice dostupná jak pro Androdi tak iOS.

  

Nejste tak omezeni pouze na zařízení se systémem Android, či dokonce zařízení stejného výrobce. Za to náleží společnosti Xiaomi další body k dobru. Pokud si navíc pořídíte lampičku od společnosti Xiaomi, náramek je možné používat jako vzdálené ovládání a to i na základě monitoru spánku, kdy po usnutí náramek vyšle signál pro zhasnutí světla.


Máme zde tedy ne zrovna nejvybavenější fitness kousek, ale jistě jeden z nejpovedenějších  a také s ohledem k ceně se jedná o velmi oblíbený doplněk. Oblíbenost přidává také možnost výměny samotného pásku náramku, kde pouze jednoduchým vycvaknutím přesunete samotné jádro z jednoho náramku do druhého. Tyto jsou dostupné v mnoha různých barvách a od klasické černé až po modrou či bílou zdobenou. Jste li tedy sportovní nadšenci nebo si prostě jen chcete zaznamenat průběh svého dne a noci, Xiaomi MiBand je výbornou volbou, která nezklame.

Autor: Jiří Florián


Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!

1 komentář:

  1. Já ho mám taky koupený od https://www.mibandshop.cz/xiaomi-mi-band-4/ a jsem s ním nadmíru spokojený. :) Hodně se mi líbí ty drobné vibrace, které používám jako budík. Nejdřív jsem si na to nemohl zvyknout, ale teď bych neměnil, protože aspoň ráno nebudím manželku klasickým budíkem. Hodně se doma míjíme, protože chodíme na směny, tak je to vždycky fajn, když ten druhý může ráno spát. :)

    OdpovědětVymazat