středa 17. června 2015

Další generace iPhonu bude údajně vyrobena z hliníku skupiny 7000


Asi všichni si pamatujeme na uvedení iPhone 6 a 6 Plus a s ním spojenou aféru s prohýbáním těla přístroje. Tomu by však u další řady iPhonu měl být konec, neboť podle drbů od AppleInsider by pro novou generaci měl být použit Hliník s označením 7000, tedy slitina Hliníku a Zinku, která byla použita například pro výrobu Apple Watch. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, další iPhone by byl přibližně o 60% tvrdší než současný iPhone 6.

Informace pocházejí od vlivného analytika Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který také tvrdí, že další řada jablečných telefonů by měla být o něco širší a vyšší, asi o 0,15 mm a také o 0,2 mm tlustější. To vše proto, aby bylo možno použít očekávaný displej s tlakovou odezvou, neboli Force Touch Display. Tloušťka současných verzí 6 a 6 Plus je 6,9 a 7,1 mm.

Předpovídaný hliník 7000 byl představen společně s Apple Watch, kdy společnost z Cupertina oznámila, že vytvořila zcela novou slitinu, která je o 60% odolnější než jiné kovy. Tato slitina má hustota rovnající se jedné třetině hustoty oceli.

Kuo také věří, že Cupertion rozšíří barevnou škálu samotných iPhonů a představí například růžovo-zlatou a to již tento rok. Také je pravděpodobné, že po vzoru Apple Watch bude i nejdražší verze vyrobena z 18 karátového zlata.

Je sice pravdou, že Apple zlatou verzi iPhonu představil již společně s modelem 5s v roce 2013, ale doposud žádný z jeho přístrojů nebyl vyroben z tak ušlechtilého kovu. Pokud tedy Apple skutečně vyrobí další zařízení za použití hliníku skupiny 7000, bude se jednat o velmi odolné zařízení a snad tím tak dokáže, že aféra zvaná Bandgate byla jen malým uklouznutím.

Nyní nám ale bohužel nezbývá nic jiného, než čekat, s čím Cupertino přijde.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: Appadvice.com

Žádné komentáře:

Okomentovat