neděle 28. června 2015

První telefon JOI Phone 5 s procesorem Intel Atom X3 "SoFia" představen v Malaysii

Včera jsme zde psali o superlevném tablet od společnosti Chuwi a to Vi7, jehož srdcem je procesor od společnosti Intel a to Atom X3 "SoFia". Nyní hlavní Malajsijská SNS síť oznámila příchod prvního smartphonu s tímto čipsetem. Nízkorozpočtový telefon JOI Phone 5 přichází jako dual SIM a bude jako první nabízen v malajsijském eshopu GLOO.


joiphone5

Malajsijská společnost JOI ve všech svých zařízeních nasazuje výhradně procesory společnosti Intel a tak se není čemu divit, že se takto stalo i u jejího nového telefonu. Nejedná se sice o žádný top procesor na trhu, ale modelová řada Atom i tak zajišťuje dostatečný výkon. Ovšem jak pro koho. Jde sice o 64 bitového pracanta, ale o pouhých dvou jádrech, což již samozřejmě spadá do low end modelů. Tomu napovídá i přítomnost pouze 2G a 3G, ale částečně může být útěchou přítomnost bluetooth ve verzi 4.0 nebo podpora dual SIM. Výkonu také nepřidá přítomnost paměti RAM o kapacitě pouhý 1 GB třídy LPDDR3, ale vzhledem k tomu, na jaký segment trhu JOI Phone 5 cílý se jedná o zlatou střední cestu. V základu pak  telefon nabídne například 8 GB úložiště s možností rozšíření o paměťové karty, či již výběhový Android ve verzi 4.4 KitKat. Samozřejmostí je potom přítomnost podpory Wi-Fi sítí.

titletitle

Samotné tělo přístroje pak na přední straně okupuje pěti palcový displej s HD rozlišením 1080 x 720. I přítomnost dvou fotoaparátů potěší, ale rozlišení se zastavilo na pouhých 8 megapixelech pro zadní čočku a 2 megapixelech pro přední. Tudíž žádné zázraky nečekejte, ale zcela zklamáni též nebudete. Pozitivem je, že samotný displej je vyroben za použití IPS technologie, tudíž by měl zaručit pěkné vykreslení barev a dobré pozorovací úhly. Celé této výbavě dodává energii baterie o kapacitě 2100 mAh, která pro takto vybavený telefon zaručuje nejméně jeden den provozu, ale dva dny již neočekávejte.

S cenovkou nastavenou na 70 dolarů se tedy dostáváme skutečně do základní skupiny low endových telefonů, kterých je v poslední době na trhu velmi mnoho. Málo jich samozřejmě využívá procesory od společnosti Intel a až při samotném nasazení telefonu "do boje" se pozná, zda výrobce zvládl jak hardware, tak také odladění prostředí. Zatím můžeme jen čekat a popřípadě vyzkoušet další zařízení z nabídky tohoto výrobce.

Autor: Jiří Florián





Žádné komentáře:

Okomentovat