pondělí 15. června 2015

Xiaomi ohlašuje výrobu vlastních procesorů pro telefony Redmi

Dnes se na čínské mikroblogové síti Weibo objevil příspěvek od ředitele výzkumu IHT Technology China, pana Kevina Wanga, oznamující začátek vývoje vlastních čipů společností Xiaomi. Tyto by měly být určeny pro třídu telefonů Redmi. Wang se nechal slyšet, že pokud vše půjde podle plánu, další generace telefonů Redmi dostane čipy navržené a vyvíjené přímo v rámci společnosti Xiaomi.
Současná generace Redmi je poháněna čipem Snapdragon 410 SoC od společnosti Qualcomm přičemž cenově nejdostupnější smartphone Redmi 2A nabízí čip LC1860 od společnosti Leadcore a to s cenovkou $80. Pan Wang dále oznámil, že čipy od Xiaomi jsou mnohem rychlejší než ty aktuální od Leadcore, což je pro uživatele Xiaomi velmi dobrá zpráva.


Xiaomi jako společnost se za posledních let stává silnější každým dnem a není to pouze tím, že společnosti se říká čínský Apple, ale hlavně tím, že v rámci prodeje svých telefonů nabízí zákazníkům kompletní řešení, tedy tolik vyhledávanou komplexknost. Neboť společnost se nesoustředí pouze na oblast mobilních telefonů, ale ve svém repertoáru má také mnoho dalšího jako například domácí klimatizace, routery s úložištěm 6 TB, chytré lampičky do ložnice s možností ovládání prostřednictvím telefonu či pomocí gest a to vše za ceny, o nichž se současným "top" výrobcům může pouze zdát.

Každopádně hlavním příjmem společnosti je samozřejmě oblast mobilních technologií v níž v posledních letech dravě rozvířila vody a nesmlouvavě šlape na paty společnostem jako je Samsung, Huawei a Apple a to jak v oblasti ceny, tak nyní začínající výrobou vlastních čipů. O pravděpodobně zamýšlené výrobě vlastních čipů se v čínských denících spekulovalo již dlouhou dobu, ale pak se Xiaomi rozhodlo použít již zmiňovaný Leadcore LC1860 SoC, kdy telefony Redmi 2A měly být původně nabízeny za cenu $100. Xiamo se ale na poslední chvíli rozhodlo cenovku změnit v zájmu úspěšnosti na světovém trhu.

Uvidíme dále s čím nás tento dravý, dnes již obr, překvapí a snad se jim čipy povedou stejně, jako se jim daří telefony a vše ostatní.


Autro: Jiří Florián



Žádné komentáře:

Okomentovat