čtvrtek 25. června 2015

No.1 Sun S2 - Chytré hodinky za pár korun po vzoru LG G Watch Urbane

V posledních několika měsících se na trhu s chytrým nositelným příslušenstvím doslova roztrhl pytel a mezi čínskými výrobci je to ještě aktuálnější. Ti se hrnou do světa s obrovským množstvím příslušenství s různými vzhledy a samozřejmě i mnohdy pochybnou kvalitou. Najdou se zde však i takový, kteří například nezanevřeli na klasiku a tak se v nabídce mnoha eshopů objevily chytré hodinky s proprietálním systémem, Sun S2 od společnosti No.1

NO.1 SUN S2

Hned na první pohled si nejde nevšimnout podobnosti s chytrými hodinkami společnosti LG, modelem Urbane. Ty se však pohybují ve zcela jiné cenové kategorii a i systém Android Wear je o něčem zcela jiném. V první řadě, proprietální systém hodinek umožňuje spolupráci jak se systémem Android, tak se systémem iOS. Bohužel v druhém případě opět pouze v rozmezí provádění hovorů, prohlížení telefonního seznamu a přijímaní zvukových notifikací bez možnosti přijímat notifikace push. V případě systému Android je to jednoduché a po tom, co si do telefonu nainstalujete aplikaci Mediatek Smartdevice, jde již všechno samo. O této aplikaci jsme Vám psali například v článku o chytrých hodinkách U8.



Poté je možné hodinky využívat v plné šířce jejich potenciálu a to od hovorů a čtení zpráv počínaje až po Pedometer a Heart Rate Monitor konče.

Hodinky jsou dostupné ve dvou provedeních a to černé a zlaté. Samotné provedení je něco mezi elegancí a sportem a jako jedny z mála nabídnou kulatý ciferník. Mnoho uživatelů jistě potěší, že pásek není jen tak nějaký atyp, ale jedná o standardní 19mm hodinkový řemínek, takže je možné jej vyměnit a hodinky si tak více či méně personalizovat dle svého vkusu.


Samotné srdce hodinek není žádnou novinkou, neboť se jedná o procesor od společnosti Mediatek, MT6260, který spatřil světlo světa již v roce 2012, kdy pro něj zřejmě společnost plánovala trochu jiné použití. Tento procesor však podporuje komunikaci pomocí Bluetooth a to ve verzi 3.0 a i když součástí hodinek tato funkce není, umožňuje i komunikaci prostřednictví sítí GSM.

Čím ale hodinky vynikají je certifikace vodotěsnosti IP67, tudíž namočení se s nimi bát nemusíte a společně se snímačem srdečního tepu jsou tak ideální volbou pro sportovně založené jedince. Další samozřejmostí je ve spolupráci se systémem Android také push notifikace na příchozí zprávy a to nejen sms ale i například facebook, twitter, emaily a jiné. Pomocí hodinek je také možné vzdáleně ovládat spoušť fotoaparátu Vašeho mobilu a nebo například přehrávat hudbu. Jako třešničku na dortu přidal výrobce i boční 1,3 megapixelovou kameru.



Všechny tyto vlastnosti jsou zabaleny do těla o velikosti 1,4 x 4,8 cm a samozřejmě plus řemínek. Výška ciferníku se zdá být vysoká, ale pro ty kdo jsou zvyklí na subtilnější hodinky a ne strohou eleganci, nebudou žádným překvapením. Váha dosahuje 120 gramů, což odpovídá spíše lehčímu telefonu, ale opět připomínám, že se jedná o sportovně orientované hodinky a navíc vyrobené výhradně z kovu, takže váha šla na úkor kvality a odolnosti nahoru. Baterie o kapacitě 350 mAh by Vám měla bez jakýchkoliv problémů vydržet až dva dny aktivního používání a při standardním vytížení hodinky nezklamou ani po třech dnech.


Díky vcelku slušné propracovanosti systému hodinky na první pohled nepůsobí vůbec levně a efekt kulatého menu tomuto efektu jen přidává na věrohodnosti.
A celkový dojem? Hodinky se opravdu povedli. Pár výhrad se najde, samozřejmě. Přeci jen neoplývají funkcemi Androidu Wear ani iOS Watch, ale za cenu okolo 50 euro jde o vcelku elegantní sportovní doplněk a jeho koupí určitě jako běžní uživatelé neprohloupíte.


Autor: Jiří Florián


Žádné komentáře:

Okomentovat