středa 17. června 2015

Nový Kindle Paperwhite slibuje kvalitu zobrazení Voyageru


Pokud jste čtenáři a ke čtení používáte čtečku od společnosti Amazon, mohl by Vás zajímat nový Kindle Paperwhite. Tato čtečka přichází asi rok po uvedení zařízení Kindle Voyager s cenovkou 199 dolarů.

Nový Kindle Paperwhite je mnohem levnější a můžete jej pořídit již za 119 dolarů. Paperwhite dostal nejnovější technologii zobrazování textu a dokonce i samotné písmo prošlo změnou. Rozlišení displeje dosahuje hodnot 300 ppi tak jako u verze Voyager, což je oproti předchozí verzi s rozlišením 212 ppi obrovský krok kupředu. Podle Amazonu tato vylepšení nijak neovlivní životnost baterie a tak si můžete bez problémů užívat lepší zobrazení a tím i kvalitnější čtení.Samotné tělo přístroje žádé vylepšení nedostalo a tak váha zůstala na 207 gramech, což je stále více než u Voyageru.

Počínaje dneškem, tedy Středou 17.6.2015, je možné nový Paperwhite objednávat v předprodeji na stránkách Amazonu. Tato verze Vám zaručí, že při čtení budete mít pocit jako by jste se dívali na papír tak, jako ještě nikdy předtím. Je sice pravdou, že vůni knihy nenahradí nic a otáčení stránek je u klasické knihy spíše požitek, ale Kindle Paperwhite je tak blízko tomuto, jak je jen v dnešním elektronickém světě možné.

Dobrou zprávou pro majitele první verze Paperwhite je to, že součástí softwarového update, který je na nové verzi již předinstalován, je i nové písmo známé jako "Brookerly". Podle společnosti je toto písmo vyvinuto tak, aby šetřilo oči čtenáře a překoná všechny ostatní písma i v rychlosti čtení.

Update bude také znamenat úpravu vzhledu knihy, ale pouze v rozmístění znaků, rozměrech a dělení slov.

Amazon se sice snažil prosadit na trhu s tablety a to i mnohem nižší zaváděcí cenou než konkurence, ale bohužel bez úspěchu. To se nyní ale možná změní.

Nový Kindle Paperwhite se začne k zákazníkům expedovat 30. Června  a je skutečně na co se těšit.


Autor: Jiří Florián




Žádné komentáře:

Okomentovat