čtvrtek 25. června 2015

SanDisk začal prodávat microSD karty s kapacitou 200 GB

Když už máte příliš mnoho volného místa......??? Cože? Příliš mnoho?
Ne nadarmo a v poslední době dvojnásob platí fráze "Ani příliš není dost", ale samozřejmě v kybernetickém světě. Ne každý má možnost využívat cloudová úložiště a také ne každý má o tento způsob uložení dat zájem, ať již z bezpečnostních či jiných důvodů. Například na rozvíjejících se trzích v zemích jako je Indie a Čína ani lidé většinou tuto možnost nemají a důvody jsou různé.
I to je důvod, proč společnost SanDisk produkuje microSD karty se stále větší a větší kapacitou. Nedávno se objevily na trhu karty o kapacitě 128 GB, není tomu až tak dlouho, a nyní tento výrobce vpustil na trh dalšího giganta mezi trpaslíky, microSD kartu o kapacitě 200 GB.

AH SanDisk 200GB MicroSD-1

Díky tomu si nyní můžete za "pouhých" 239 dolarů včetně dopravy, užít úložnou kapacitu, kterou ještě před několika lety neměly ani laptopy a to je v malém kousku plastu, ne větším než nehet palce. SanDisk nenechal nic náhodě a tak má karta rovnou třídu 10 čímž Vám nabídne rychlost čtení až 90 mbps, což není vůbec špatné. Je pravda, že karta spadá do vyšší cenové kategorie a také ne každý bude schopen využít její potenciál a úložnou kapacitu. Přeci jen momentálně telefony podporují maximálně paměťové karty o kapacitě 128 GB a to skutečně jen zřídka. Naštěstí karta je expedování společně s adaptérem a tak je možné ji využít i jako miniaturní flash disk či prostě jen šíleně malé a obrovské úložiště dat.



Nyní mají ale výrobci motivaci pro výrobu telefonů a zařízení, které takovouto kapacitu zvládnou, jako například nedávno ohlášený Saygus V Squared. Takže pro zájemce je možné tohoto obra zakoupit například na portálu amazon.
.

Autor: Jiří Florián


Žádné komentáře:

Okomentovat