čtvrtek 18. června 2015

Blackberry Venice - nový model se Snapdragonem a Androidem na palubě

BlackBerry-Logo-e1372161921828
 
V posledních několika letech se Blackberry horlivě snažilo nabídnout svým zákazníkům něco více a dostat se tak zpět na vrchol mezi značky jako Samsung či Apple. Namísto toho aby se pokusilo vytěžit Maximum ze svých dřívějších primů, zamrzlo někde mezi. Společnost je ale stále velmi perspektivní a jejich nová zařízení jako je například Blackberry Passport nenechají firmu v zapomenutí. Co ale v poslední době stále více lidí zajímá je, zda Blackberry přijde i ze zařízením se systémem Android od společnosti Google.
 
Včera se na internetu objevil článek, v němž se na obrázku zdálo, že na Blackberry Passport běží Android ve své verzi 5.0.2 Lollipop a ať již to byl podvod či ne, poslední dobou prosakuje na povrch stále více informací o možném nasazení systému od Googlu v zařízení ostružinového výrobce.
Nyní se na internetu objevily informace o novém zařízení společnosti Blackberry, které má nést název "Venice", jehož specifikace spíše připomínají současné vlajkové lodě se systémem Android. Nabízí například procesor od společnosti Qualcomm a to přesněji 64 bitový Snapdragon 808, 3 GB operační paměti RAM či 16 megapixelový zadní a 5 megapixelový přední fotoaparát společně s 5,4 palcovým Quad HD displejem. Podle drbů by se toto zařízení mělo objevit na trhu někdy v Listopadu tohoto roku a společně s naší předcházející správou o spolupráci Blackberry a Samsungu se zdá, že kanadský někdejší gigant v mobilním odvětví, se skutečně chystá vrhnout do systému Android takříkajíc po hlavě.
 
Poslední verze systému od společnost BlackBerry, tedy BlackBerry OS 10, byla již oproti svým předchůdcům zcela jinde, ale s novějšími verzemi systémů iOS a Android i tato vypadá jako zastaralá a je jasné, že ostružinový výrobce potřebuje představit něco jiného, nového. Je pochopitelné se proto rozhodnout pro nový Android 5.1 Lollipop, neboť již ve své první verzi se jedná o velmi solidní systém, který má co nabídnout. Navíc přidáme li do systému Android systém zabezpeční od Blackberry, konečně by se mohlo jednat o použitelný, jednoduchý a funkční telefon, který by se zajisté nobávala použít jakákoliv společnost.
 
Společně s pověstí BlackBerry jako výrobce robustních a odolných zařízení, by mohl systém Android dostat na těchto přístrojích zcela nový rozměr a v kombinaci s hardwarovou klávesnicí BalckBerry, která si získala nemálo příznivců, by mohl tento model vrátit společnost zpět na výsluní.
 
Zatím můžeme jen čekat, ale pokud je jen polovina zpráv objevujících se na internetu pravdou, vypadá to, že kanadská společnost BlackBerry ještě zdaleka neřekla poslední slovo.
 
 
Autor: Jiří Florián
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat