středa 24. června 2015

Mlais M52 Red Note - typ na levné osmijádro

V současnosti probíhá předprodej nejnovějšího zařízení společnosti Mlais, modelu MX. Tento model se pyšní čtyřjádrovým procesorem MTK6735, 2 GB RAM ale hlavně baterií, která nenechá na holičkách ani vytíženější uživatele, o kapacitě 4800 mAh.

Co ale jeho cenově srovnatelný bratříček, který má také co nabídnout a troufám si říci, že na svého mladšího sourozence hledí z docela velké výšky. Tím je model M52, který je již nějakou dobu v nabídce nejednoho eshopu a to za velmi přijatelnou cenu pohybující se okolo 160 euro.


Tento již zdánlivě profláknutý kůň nabízí opravdu slušnou dávku výbavy, která nabídne nemalý výkon. V těle o rozměrech 15,2 x 7,8 x 0,8 cm se skrývá IPS displej o rozměrech 5,5 palce s HD rozlišením a dvě kamery z nichž zadní s bleskem nabídne 13 megapixelů a přední 8 MP. Samotná váha telefonu se vyšplhala na 158 gramů, což znamená, že telefon samozřejmě v ruce ucítíte, ale svaly Vám z něj určitě nenarostou.

 

Život do elektronických žil telefonu vlévá osmijádrový procesor od společnosti Mediatek, 64 bitový MTK6752 a pravou rukou je mu paměť RAM o kapacitě 2 GB. Není to sice Exynos vyrobený 14nm technologií, ale i tak Vás nezklame, ale právě naopak. Tomu všemu dodává energii baterie o kapacitě 3200 mAh, což je v dnešní době zlatá střední cesta, tedy standard, který na nejméně jeden den aktivního používání postačí. Samotné úložiště nabízí v základu 16 GB, které je však možno rozšířit pomocí paměťových karet a to až do velikosti 64 GB.


Ze síťových možností nabízí telefon samozřejmě Wi-Fi, Bluetooth ve verzi 4.0, standardy jako je GSM, 3G, GPS a jako bonus Glonass a dokonce i 4G sítě Vám v našich končinách dovolí využít naplno, neboť podporuje pásma 800/1800/2100/2600 MHz.
Obslužnou silou hardwarové výbavy se stal systém Android, ve své verzi 5.0, tudíž první lízátko v celé své kráse. A aby jste si samozřejmě užili také nějaké to hraní, společnost Mlais dala telefonu grafické srdce v podobě chipsetu ARM MALI-T760.  I přes možnost rozšíření úložiště paměťovými kartami nebyl výrobce skoupí a tak dal k dispozici v dnešní době již téměř standard v podobě podpory USB OTG.


Tudíž co říci k tomu zástupci vyšší střední třídy?
V zásadě docela dotahuje a snaží se o postup do skupiny high endových zařízení. Jistě mu nechybí moc, ale přeci jen... Pro ty kteří mají zájem, telefon je v současnosti v nabídce například v eshopu GearBest, nebo jej můžete najít také na portálech jako je Pandawill.

Autor: Jiří Florián




Žádné komentáře:

Okomentovat