středa 17. června 2015

Android Wear 5.1.1 má problémy s výdrží

gear-live-android-5-1-1-AH

Od svého prvního nasazení v minulém roce, prošel již Android Wear mnoha updaty a to nejen vzhledovými, ale především funkčními. Poslední update, který přináší verzi 5.1.1, tedy stejnou jako samotný Android pro telefony řady Nexus. Tento update přinesl mnoho vylepšení a nových funkcí, včetně možnosti, připojit se s hodinkami přímo na wifi a ne pouze využívat připojení k síti prostřednictvím bluetooth spojení s telefonem, či také možnost ovládat hodinky pomocí gest a mnohem více. Tento update však zatím není dostupný pro všechna zařízení s Android Wear jako například pro známé Moto 360 a zdá se, že pro toto zdržení je velmi dobrý důvod.

Google má k dispozici forum pro lidi, kteří mají problémy s jakýmkoliv zařízením se systémem Android a občas jsou tyto problémy způsobeny chybami v samotném kódu z něhož je systém tvořen. V tomto případě mnoho uživatelů hlásí problémy s výdrží baterie po nainstalování nejnovějšího Androidu Wear ve verzi 5.1.1 na jejich Sony Smartwatch 3. Další ale přibývají a problém se již nesoustředí pouze na Sony Smartwatch 3, ale byl hlášen i u LG G Watch R či LG Watch Urbane. Zatím se nezdá, že by tento problém ovlivňoval všechny zařízení běžící na tomto systému, ale i tak se jedná aktuálně o docela markantní záležitost.

Naštěstí Google o problému již ví a aktivně pracuje na nalezení problému a sestavuje nový update, který by měl chybu opravit. Pokud navštívíte forum Google tak zde můžete vidět samotné příspěvky uživatelů a také i oficiální odpovědi Googlu které říkají, že o problému vědí a řeší jej.
Pro začátek se zdá, že pouhý restart u mnoha uživatelů pomohl. Otázkou však je, zda se opět neobjeví po spuštění několika operací. Prozatím nezbývá než si počkat na nový update a podle Googlu to bude velmi brzy.


Autor: Jiří Florián
Zdroj: Andoidheadlines.com






Žádné komentáře:

Okomentovat