pondělí 15. června 2015

Beidou Red Pepper 9, střední třída s vražednou výdrží

Beidou Red Pepper 9_1

Telefony značky Beidu nejsou v našich končinách moc známé, ale nabízí zajímavé specifikace společně s cenou, která je čínským telefonům vlastní.

Beidou Red Pepper 9 je pěti palcový smartphone, který ve svém základu nabídne HD displej s rozlišením 1280 x 720 ve vzhledově vcelku designově zajímavě provedeném těle o velikosti 144,8 x 71 x 10,6mm a váhou 167,8 gramů. Velikostí telefon sice neaspiruje na nejtenčí smartphone na trhu, ale to jen díky dávce energie, kterou v sobě nese baterie o kapacitě 4700 mAh. Rámečky kolem displeje ale nejsou velké a tak alespoň šířka telefonu zůstala v rozumných mezích.

Samotný hardware stojí na operační paměti o velikosti 2 GB a úložiště nabídne standardní základ a to 16 GB. Jak je již však u čínských značek zvykem, nabízí podporu paměťových karet a to až do velikosti 32 GB. Srdcem všechno je v číně velmi oblíbený procesor od společnosti Mediatek, 64 bitový MT6735 se čtyřmi jádry. Fotoaparát je také základní standard a proto zde dostaneme 13 megapixelový zadní fotoaparát a 5 megapixelový přední snímač.

Beidou Red Pepper 9_2

Red Pepper 9 je vyroben výhradně z plastu a pod displejem je z přední strany výrazné pouze hlavní kapacitní tlačítko. Co se blesku týče, nečekejte žádné zázraky, ale na běžné focení portrétů na sociální sítě postačí. Na zadní straně najdeme pouze čočku fotoaparátu, která i přes tloušťku telefonu mírně vystupuje, blesk a ve spodní části mřížku reproduktoru.

Jak již bylo řečeno, nejedná se o aspiranta na místa mezi high end zařízeními a i mezi střední třídou nijak nevyčnívá, ale rozhodně se neztratí. Se svou cenovkou $242 se jedná o zařízení, které jistě zaujme, neboť nabízí takříkajíc hodně muziky za málo peněz a jistě potěší přítomnost nejnovějšího Androidu ve verzi 5.1.1 Lollipop, který ve spojení s 64 bitovým procesorem od Mediateku slibuje velmi solidní výkon.


Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat