pondělí 15. června 2015

Blackberry možná vytvoří SamBerry se Samsungem a Android k tomu

V poslední a ne zrovna krátké době se Blackberry zrovna nedaří prorazit na trhu tu správnou díru a tak se v posledních dnech objevily zprávy, že generální ředitel společnosti John Chen se nechal slyšet o možnosti vytvoření nového Blackbery s Android na palubě.


Objevily se také zvěsti, že nový telefon by měla kanadská společnost vytvořit ve spolupráci se společností Samsung. Každopádně, Blackberry je známo svou nechutí k akvizičním spojením a tak se zdá, že pokud k něčemu takovému dojde, bude se jednat nejspíše pouze o spolupráci na poli vývoje nové telefonu Samsung s Androidem na palubě a integrovanými službami BlackBerry Services. toto by odpovídalo prohlášením z předchozích dnů.

Tak či onak by toto nebylo první partnerství těchto značek, neboť obě společnosti již spolupracovali při vývoje androidí verze BlackBerry messengeru a dále také samotný bezpečnostní systém posledních telefonů Samsungu je založen na kombinace platforem KNOX a BlackBerry BES12.

Samozřejmě tyto spekulace berte z rezervou. Pocházejí sice od spolehlivého zdroje, kterým je Eldar Murtazin, který předpovídal kompletní osud společnosti Nokia, ale v poslední době se mu již tak nedaří.

Každopádně spolupráce těchto dvou společností by byla pro někoho zajímavá a pro někoho zklamáním, ale třeba přinese Blackberry do Samsungu ještě více exkluzivity v oblasti komerčního využití a Samsung zase Blackberry obchodního ducha.


Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat