čtvrtek 4. června 2015

Nové Iphony řady "s" by měly přijít s ostřejším Retina displejem s vysokým rozlišením

iphone-6-6-plus cyber Monday
Další produktová řada Applu, či spíše standardní rozšíření aktuální verze Iphonu nazývaná jako IPhone 6s a Iphone 6s plus, by měla dostat do vínku Retina display s ostřejším zobrazením a dokonce i vysokým rozlišením (dle zdrojů z čínského blogu Feng).

Stránka se nechala slyšet, že nový iPhone 6s by měl dostat displej s HD rozlišením, tedy 1920x1080 pixelů, který je nyní pouze u verze 6 Plus, ale ta toto rozlišení vměstnala na displej o velikosti 5,5", kdežto nový iPhone 6s toto zvládá na velikosti 4,7", tudíž zde bude přítomna mnohem vyšší hustota pixelů.

Nové 2K rozlišení by měli poskytnout mnohem ostřejší obraz při prohlížení fotografií a prohlížení videa. To znamená menší překrytí pro iOS menu a tím více prostoru pro Váš obsah jako jsou webové stránky v safari, obrázky, fotky a mnoho dalšího.

Zpráva blogu Feng také naznačuje, že nový iPhone bude podporovat technologii snímání intenzity tlaku zvanou Force Touch, dále by mohl mít 12 megapixelový fotoaparát a rychlejší procesor A9 nebo konečně dlouho očekávanou dvojitou kapacitu paměti RAM oproti předchůdcům.

Nutno je také poznamenat, že nově by mělo být dostupné růžovo-zlaté provedení, vylepšená čtečka otisků prstů Touch ID, samotné tělo by mělo být zpevněno. Dále pro iPhone 6s Plus je plánováno sklo potažené safírem a nejnižší verze bude 32GB namísto dodnes používaných 16.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: iphoneinformer.com

Žádné komentáře:

Okomentovat