pondělí 24. srpna 2015

BlackBerry Passport se systémem Lollipop na videu živě

Minulý týden se a několika uniklých snímcích a videích ukázalo očekávané androidí Blackberry Venice a včera se objevily informace, že Venice dostane kromě Androidu také pořádnou dávku funkcí založených na ostružinovém systému. Již mnoho drbů a spekulací do jisté míry stále více potvrzuje nasazení systému Android v dříve výhradně pracovních zařízeních kanadské společnosti a všemu nasvědčuje i prohlubující se spolupráce BlackBerry a Samsungu.



Pro ty, kteří stále ještě tomuto tahu nevěří možná následující video "převrátí svět naruby". Blackberry Passport bylo jakousi zlomovou novinkou, která svým nezvyklým designem zaujala nemálo uživatelů. Jak se na videu ale ukazuje, design není jediným aspektem, který se počínaje tímto modelem změnil. Na BlackBerry Passport je totiž možné rozjet nejnovější Android 5.1 Lollipop a ja je na videu vidět, bez sebemenších problémů. Bohužel není známo více detailů a jisté je pouze to, že systém Android na Blackberry Passport běží velmi svižně.

Zde se tedy již sama nabízí otázka, zda Passport neslouží společnosti Blackberry jako jakýsi mezistupeň pro otestování chodu systému a vychytání detailů, než bude Lollipop nasazen v očekávaném modelu Venice. Samozřejmě je zde také možnost, že na videu vidíme Passport, s nímž si pohrál brilantní vývojář a nasazená ROM může mít v pozadí nemalé zásahy a úpravy aniž by se na ní oficiálně společnost BlackBerry jakkoliv podílela.

Ať je to již jak chce, jisté je to, že spekulace a očekávání neustanou do doby představení modelu Venice, či oficiálního popření vývoje modelu se systémem Android ze strany kanadského výrobce. Je však již více než pravděpodobné, že ať již Venice či jiný model BlackBerry systém Android dostane, neboť společnost, která ještě před nedávnem čelila rapidnímu poklesu tržeb, nyní víří vody mobilního průmyslu s nemalou intenzitou, která obvykle předchází uvedení přelomových modelů u jiných mobilních gigantů.

Necháme se překvapit, ale v každém případě, já osobně jako fanoušek klasického designu BlackBerry bych model s nasazeným systémem Lollipop uvítal s otevřenou náručí. Pak již záleží pouze na výrobci, jak zapracuje na systému, výkonu a jeho odladění.

Autor: Jiří Florián

Další články:

Žádné komentáře:

Okomentovat