sobota 8. srpna 2015

Nejnovější neznámý Huawei na fotkách - představen má být na IFA 2015

Do veletrhu IFA konajícího se v Berlíně zbývá jen pár týdnů a jak je známo, této akce využívá mnoho výrobců k představení svých nejnovějších přírůstků. Výjimkou není ani Huawei a již v několika článcích dříve jsem se zmiňoval o údajné nejnovější vlajkové lodi.

Dnes se na twitteru @evleaks objevily rendery prozatím neznámého zařízení od této čínské společnosti, u nichž můžeme jen spekulovat, zda se jedná o chystaný Nexus pro společnost Google, či onen nejnovější přírůstek do luxusní rodiny Ascend. To potvrzuje také informace o chystaném představení tohoto modelu na letošním veletrhu IFA, které se objevily i ve spojení s modelem Ascend Mate 8. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, neboť již nejednou využila společnost Huawei této akce k představení svého nejnovějšího dítka, avšak @evleaks také uvádí, že u zmiňovaného modelu by měla být přítomna také funkce force-touch, ovšem pod jiným označením.

Modely řady Ascend jsou s námi již pěknou řádku let a jedná se beze sporu o jedny z nejznámějších phabletů. Není divu když jejich úhlopříčku atakují hranice jako 6,1 palce a na palubě nesou baterie s obrovskou kapacitou jako tomu bylo například v případě modelů Mate 2 a Mate 7. Tento fakt také probouzí nemalé naděje při očekávání nejnovějšího modelu z řady Nexus, neboť implementace zvyků Huawei v podobě vysoké kapacity baterie, by potěšila nejednoho uživatele.

Na samotném obrázku toho není moc vidět, ale jasně jsou zřetelné světlé předěly v podobě plastových proužků, které jsou určeny pro antény. Z toho je jasná unibody konstrukce z hliníku na jejíž levé straně najdeme šuplík na kartu SIM. Dá se očekávat, že Huawei se bude držet jakéhosi čínského zvyku a dočkáme se opět podpory dual SIM.
Také můžeme vidět duální blesk či přítomnost snímače otisků prstů na zadní straně telefonu. Vzhledem k absenci jakéhokoliv ovládacího tlačítka na přední straně je jasné, že Huawei u tohoto modelu využije opět možnosti tří systémových ovládacích tlačítek. Tím pádem jsou zde pouze minimální nutné rámečky v dolní a spodní části přední strany telefonu. U tohoto modelu je také jasně viditelná vystupující čočka zadní kamery.

Více není možné pouhým okem poznat takže si budeme muset počkat do představení na veletrhu IFA.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: @evleaks

Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat