sobota 22. srpna 2015

Doogee Y100 Pro - Unboxing - Styl a nízká cena pro nenáročné


V dnešním Unboxingu se podíváme na skutečně velmi levný model ze stáje společnosti Doogee, která se v poslední době zapisuje stále více do povědomí mnoha uživatelů a to i díky sice levnému, ale kvalitnímu zpracování. Výbava modelu Y100 se nachází někde mezi modely Doogee F3 a Doogee X5 a stejně tak i cena, která se pohybuje okolo €110.


Samotné balení v němž telefon dostanete se nijak nevymyká zvyklostem a tak se jedná o klasickou obdélníkovou krabičku avšak oproti mnoha čínským značkám se stylovým zobrazením daného modelu. Na zadní straně dokonce najdete plnohodnotný popis obsahu, což je opět dosti citelná změna, neboť v mnoha případech obsahují balení čínských značek pouze základní informaci v podobě kódového označení obsahu.

Po otevření zde vidíme již samotný přístroj zabalený v antistatickém sáčku. Tento fakt se stává v poslední době již pravidlem a téměř všechny přístroje přicházejí v podobném obalu. Rámeček v němž je telefon usazen je z molitanu, tudíž při transportu do určité míry chrání telefon před nárazy, což se hodí, vezmem-li v potaz stav v němž občas balíčky dorazí. Ihned pod telefonem je ukryta příručka pro uživatele, která je opět vyvedena v mnoha jazycích, avšak opět češtinu či slovenčinu zde nečekejte. Kromě příručka na vás v tomto místě čeká také bonus v podobě odolné 2,5D ochranné fólie, kterou můžete popřípadě použít jako náhradu klasické ochranné fólie, jež je již na telefonu nalepena. Stejně jako ochranná fólie vám telefon dorazí s již nasazeným ochranným krytem, což není nikdy na škodu. Nemusíte tak složitě hledat na různých eshopech obal pro svůj čínský přístroj. Ne že by takovýchto prodejců nebylo již mnoho, ale i tak je nabídka značně omezená. Pod touto vrstvou se pak nachází úhledně provedený pořadač, v němž je uložena rychlonabíječka, mikro USB kabel a sluchátka. Opět musím říci, že sluchátka neoplývají závratnou kvalitou, ale mnoho velkých známých značek toto příslušenství ke svým modelům ani standardně nedává a musíte si jej dokoupit extra.


Po vybalení telefon sice nijak zvláště nezaujme, ale jisté kouzlo má. Zvláště pak pokud se vám líbí netypické provedení, neboť ač jde Doogee Y100 Pro jistým způsobem ve stopách levných modelů, ve své třídě má elegantnosti na rozdávání. Co mně osobně zaujalo na první pohled byla přední strana s displejem. Ten jako vystupuje nad hrany telefonu a budí tak dojem vodního povrchu, který podtrhují oblé hrany celé plochy. Při vypnutém displeji celá přední část splývá v jeden černý povrch a je jen škoda, že výrobce nevyužil možnosti softwarových funkčních tlačítek, takže pod displejem naleznete klasickou kapacitní trojici. Displej má i poměrně široké boční rámečky, což při zapnutém stavu trochu kazí jinak vynikající dojem, ale i tak musím v tomto ohledu model pochválit. V horní části přední strany se pak nachází pouze průduch reproduktoru hovorů a čočka fotoaparátu.


Výrobce tvrdí o svém modelu, že se jedná o unibody konstrukci, což je do jisté míry pravdou. Pro vložení baterie, dvou SIM či paměťové karty však musíte zadní kryt sundat, což může být v první chvíli celkem matoucí, neboť zadní strana včetně bočních rámečků je jeden plastový díl. V něm je na pravé straně umístěno zapínací tlačítko s kolébkou hlasitosti, v horní části mikro USB konektor společně s 3,5mm konektorem pro sluchátka a na zádech telefonu se kromě čočky fotoaparátu s bleskem nachází pouze mřížka hlasitého reproduktoru. Pokud tedy sundáváte kryt, nezvykle s ním sundáváte také tyto boční tlačítka, ale není čeho se bát, ty vám nevypadnou z rámu a celé odkrytí a opětovné zakrytí jde velmi lehce. I tak ale telefon při stlačení nijak nevrže a vše drží na svém místě, za což patří Doogee Y100 Pro náležité body k dobru. Možná jedinou chybou, pokud se to tak dá ještě v dnešní době nazvat, bych označil design na straně usazení čočky hlavního fotoaparátu, která opět vystupuje nad úroveň těla přístroje. Díky rámečku však nemusíte mít strach o poškrábání při běžném položení a také vlivem mírně zaobleného těla přístroje se v konečném důsledku i tento "nedostatek" ztratí, neboť při položení na záda vliv vystouplého fotoaparátu není tak citelný.


Na závěr bych k designu a unboxingu dodal jen to, že vzhledem k ceně se skutečně výrobce ukázal ve velmi dobrém světle a provedení jak samotného přístroje, tak balení je příkladné. Musím také uznat, že tvar Doogee Y100 Pro mne zaujal a ač se jedná o čistě plastovou konstrukci, imitace kovu je velmi dobrá a na pohled jen tak rozdíl nepoznáte. Telefon se drží velmi dobře a díky zaobleným hranám ani při používání jednou rukou nijak netlačí, takže bez problémů dosáhnete jednou rukou po celém displeji. Nevýhodou ale zároveň je, že díky oblé konstrukci může občas z ruky vyklouznout, co nemusí být příjemné. V oblasti rozměrů se nejedná o žádného drobečka a rozměry 142,6 x 72,1 x 93,5mm nepatří k nejnižším. Váhou vám ale telefon ruku neutrhne ač ani 151 gramů není zrovna malá hodnota.

Toliko k designu a balení a zítra se podíváme na výbavu a jak vlastně telefon šlape, zda se výrobce na straně výkonu a odladění podařil, či je ještě co zlepšovat.

Autor: Jiří Florián


Další články:

Recenze a Unboxingy:



Global Free Shipping and Low to $50 for 2015 Best Android Tablets @gearbest.com

Žádné komentáře:

Okomentovat