sobota 1. srpna 2015

Samsung Galaxy Note 5 a S6 Edge+ na oficiálních rendrech

Nedá se hovořit o oficiálních renderech a úniku informací ohledně nového smartphonu dokud se tato informace neobjeví na sociálních sítích redaktora Evana Blasse známého jako @evleaks. Dnes se na profilu tohoto spolehlivého zdroje objevily oficiální obrázky, na nichž je nejnovější dvojice zařízení od společnosti Samsung, tedy Note 5 a S6 Edge+.

Trvalý odkaz na vložený obrázek

Obrázky potvrzují to o čem jsem psal již v dřívějších článcích, tedy úhlopříčku displeje 5,7 palců pro obě zařízení a rozlišení 2K. Již byly také potvrzeny informace o opětovném nasazení procesoru Exynos avšak stále se ještě objevuje šum v podobě možného nasazení chipsetu společnosti Snapdragon. Zde by se však dle mého názoru jednalo spíše o jakýsi skok do tmy, zvláště pak pokud se chipset Samsungu osvědčil v oblasti výhřevných vlastností.
U model S6 Edge+ bude nasazena operační paměť RAM s kapacitou 4GB a minimální úložiště má být 32GB. Tím by se opět Samsung dostal na špici výkonných zařízení, neboť mnoho čínských výrobců již 4GB operační paměti nasadilo. Dá se očekávat, že Note 5 bude osazen v podstatě stejným hardwarem s výjimkou podpory S-Pen. Co se optiky týče, má být nasazena stejná dvojice jako v případě předchozích modelů S6 a S6 Edge. Note 5 bude samozřejmě pokračovat v tradici své řady a nabídne opět podporu S-Pen, který bohužel nedostal dříve avizovanou možnost vysunutí pomocí povelu na displeji.

Obě zařízení již prošli certifikací FCC a jejich uvedení je plánováno na 13.08.2015 během akce v New Yorku, takže nyní již zbývá méně než dva týdny.

Autro: Jiří Florián
Zdroj: @evleaks; androidpolice.com

Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat