pondělí 3. srpna 2015

Samsung přichází s novou verzí modelu střední třídy, Galaxy Grand Prime 4G

Minulý rok představil Samsung svou jakousi vlajkovou loď střední třídy, tedy Galaxy Grand Prime, který svým vzhledem tak trochu odkazoval do dob Galaxy S2. Model Galaxy Grand Prime se na náš trh dostal ale až začátkem tohoto roku a nyní přichází na řadu jakási vyšší verze tohoto modelu s označením Galaxy Grand Prime 4G.
Od tohoto nového, si ale neslibujte žádné zázraky, navíc v současnosti byl tento model uveden pouze pro trh v Indii. Oproti svému předchůdci se nekonalo žádné vyladění výkonu, ale spíš nahrazení jednoho výrobce druhým. Chipset od společnosti Marvell zde nahradil Qualcomm Snapdragon 410 nesoucí označení MSM8916 a zbylá výbava zůstala v podstatě nezměněna. Čeká na vás tedy pěti palcový displej s rozlišením 960 x 540 v podání běžného LCD panelu, zmiňovaný procesor dostal do vínku opět pouhých 1,2 GHz a i když je potěšující, že se jedná o 64 bitové čtyřjádro, 1GB operační paměti RAM není také žádný zázrak. Společně s baterií o kapacitě 2600 mAh ale tento jednoduchý základ dá svému uživateli slušnou výdrž a potěší také přítomnost operačního systému v podobě androidu 5.0 Lollipop.

Co však již nepotěší je cena modelu, která startuje na 173 dolarech, což je na nabízenou výbavu v současné době trošku přehnané.

Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat