středa 12. srpna 2015

Ascend Mate 8 se nekoná, nastupuje Ascend Mate 7S a Power of Touch

Včera jsem v článku psal o údajných prvních renderech nového Ascend Mate 8, o němž se již dlouhou dobu diskutuje na všech frontách. Nyní se však díky prezidentovi společnosti Huawei v Číně dostávají na povrch jasnější informace a dalo by se říci, že pokud se nejedná o další marketingový tah, můžeme na veletrhu IFA zapomenout na představení modelu Ascend Mate 8.

Zhu Ping totiž doprostřed reklamního spotu umístil velké výrazné "S" doplněné nápisem "Unique". Budeme-li se tedy ubírat směrem nejen teorií, ale také zvyklostí velkých značek, můžeme se domnívat, že model Ascend Mate 7 se dočká nástupce v podobě upraveného modelu "S", který však dostane stejný design. Pádným důvodem domnívat se, že se nebude jednat o model Mate 8 jsou také již dříve uniklé fotky zařízení certifikovaného v TENAA, které neslo označení CRR-UL00 a vypadá v podstatě naprosto stejně jako Mate 7. 


Je velmi nepravděpodobné, že by se výrobce ubíral cestou kopírovaní designu předchozí verze pro Ascend Mate 8, takže na základě těchto informací můžeme téměř s jistotou na veletrhu IFA očekávat představení vlajkového modelu rozšiřujícího řadu Ascend Mate 7 o výkonové "S". A proč výkonové? Pokud byly pravdivé ostatní informace o výbavě, kromě označení modelu, dostane toto nové dítko srdce v podobě procesoru Kirin 935 s osmi 64 bitovými jádry, který byl použit i u předchozího modelu Mate 7, doplněných o 3GB operační paměti RAM. V oblasti fotoaparátu se můžete těšit na 13 megapixelovou optiku IMX 278 od Sony či dokonce velmi pravděpodobnou funkci "Power of Touch", která je známa spíše jako "Force Touch" u chystaného modelu iPhone 6S a 6S Plus. Na tuto funkci totiž naráží další ze spotů společnosti Huawei, viz níže.


Podle informací z různých webů by měl tento novější model obsahovat android ve verzi 5.1 Lollipop a spekuluje se také o nasazení USB typu C, což se však zdá velmi nepravděpodobné u pouze vylepšené verze aktuální vlajkové lodě.


Autor: Jiří Florián
Zdroj: gizmochina.com


Žádné komentáře:

Okomentovat