sobota 1. srpna 2015

Lenovo P1c72 konečně prošlo v TENAA, jedná se o Vibe P1 Pro?

Lenovo Vibe P1 je předmětem spekulací již delší dobu a na základě mnoha úniků bylo očekáváno jeho představení již v Březnu na veletrhu MWC. I přes veškeré předpoklady se v Barceloně objevil pouze model Vibe Shot a zbylá část rodiny Vibe zůstala nepředstavena až do nedávna, kdy certifikací TENAA prošli modely Vibe S1 a hned v zápětí Vibe P1.

Nyní tedy byl na řadě ještě model P1 Pro o němž se již dlouhou dobu spekulovalo a na veřejnost pronikalo množství nepotvrzených informací již od chvíle, kdy se označení P1c72 již v Únoru objevilo v databázi TENAA. Nyní 28.7.2015 byl pouhý zápis modelu doplněn o přesné specifikace.




Co se designu týče, došlo zde k určité změně, neboť hardwarové domovské tlačítko umístěné pod displejem není u modelů Lenovo až tak běžné. Společnost se většinou obrací na stranu kapacitních tlačítek a tak se jen můžeme dohadovat, proč k této změně došlo. Jednou z možností je, že Lenovo do modelu P1 Pro implementovalo čtečku otisků prstů, která je umístěna právě v tomto tlačítku. Samotné rozměry telefonu se vyšplhaly do celkem vysokých hodnot a telefon přijde s 152,9 x 75,6 x 9,9 mm. Šířka ani výška se standardům nijak nevymyká, ale tloušťka je již skutečně v dnešní době dosti vysoká, což však omlouvá přítomnost skutečně velké dávky energie v podobě baterie o kapacitě 4900 mAh, což je o celých 9000 mAh více než je uváděno pro model Vibe P1. Tomu také odpovídá váha telefonu, která činí 189g a tento rozdíl již bude mírně citelný. Váha tak narostla, ale to i díky údajné unibody konstrukci v kovovém provedení a zdá se, že Lenovo se v tomto případě inspirovalo u svého konkurenta HTC v jeho řadě One.

Na straně výbavy telefonu byl pro certifikaci nasazen model vybavený displejem o velikosti 5,5 palců s Full HD rozlišením a IPS technologií. Výkonovým jádrem se stal chipset s taktem 1,5 GHz a vzhledem k trendu se dá očekávat, že se bude jednat o osmi jádrový Snapdragon 615 avšak v tomto případě jde pouze o spekulaci. Sekundovat by procesoru měla operační paměť o kapacitě 3GB a úložiště o kapacitě 16GB. Pro záznam vašich zážitků dostal certifikovaný model 13 megapixelový fotoaparát a dá se očekávat optika od společnosti Sony a pro selfies je přítomen 5 megapixelový snímač.

V oblasti konektivity je příjemnou zprávou přítomnost jak 2G a 3G sítí, tak podpora sítí FDD LTE. Můžeme tedy očekávat rozšíření střední třídy o dalšího vrcholového běžce v podání společnosti Lenovo a modelu Vibe P1 Pro.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: TENAA


Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat