pátek 21. srpna 2015

Ulefone Be Touch 2 - Unboxing - Švihák v levném kabátu se zajímavou výbavou


V dnešním Unboxingu se budeme věnovat jednomu z velikánů a to nemyslím v oblasti marketingu. Jedná se totiž o člena rodiny telefonů s úhlopříčkou displeje 5,5", čímž se Ulefone Be Touch 2 dostává na pomyslnou hranici mezi telefony a tablety, avšak stále ještě patří k těm menším v dané skupině. Společnost se ale snažila a hned na první pohled působí telefon vynikajícím dojmem. Osobně nikdy nevěřím v první dojem a ať už si říkám cokoliv, pocit nejistoty v případě koupi špičkově vybaveného přístroje s cenou pod €200 stále ještě zůstává. Realita mne však v konečném důsledku příjemně překvapila a nyní Vám vysvětlím proč.



Při samotném přebírání může někoho trochu zarazit tvar krabičky a není divu. Ulefone se pro svůj v současnosti vlajkový model rozhodl vymanit ze zaběhnutých stereotypů a tak neočekávejte krychli či kvádr, jak je již v podstatě zvykem. Většinou jsme zvyklý, že veškeré dodané příslušenství se nachází v místě pod telefonem, kde konec konců je jediné volné místo při standardním tvaru obalu (krabičky). Ulefone Be Touch 2 Vám ale přijde v nízké, ale široké krabičce, nijak zvlášť přeplácané, v černé matné barvě s pouze lesklým logem modelu uprostřed. Říká se, že v jednoduchosti je síla a zdá se, že Ulefone se tohoto hesla drží. Po otevření tedy pokračuje v nastaveném směru a kromě samotného přístroje v bublinkové fólii a ochranném sáčku, zde není vůbec nic k vidění. Po odkrytí papírového "dna" však uživatele čeká řekl bych potěcha oka, neboť po zkušenostech s rozházeným příslušenstvím vespod krabičky je úhledné uspořádání s přihrádkové provedení v případě Ulefone Be Touch 2 doslova ukázkové. Na příslušenství výrobce také nešetřil a kromě telefonu najdete v balení rychlonabíjecí adaptér, sluchátka, která však kvalitou nepatří k nejlepším, ale ani neurazí, stylový mikro USB kabel, silikonový obal, klasickou ochranou fólii a 2,5D ochrannou fólii spolu s hadříkem na vyleštění displeje před samotnou instalací fólie. To však ve své podstatě ani není nutné, neboť mně přišel telefon s již nalepenou fólií za což musím  dát další plusové body. Nechybí zde samozřejmě ani uživatelská příručka v mnoha jazycích, ale češtinu zde nečekejte a v mém případě dorazil jako bonus také cestovní adaptér pro americké a jiné typy zástrček. Za styl balení a funkčnost musím přiznat v případě Ulefone Be Touch 2 nejvyšší počet bodů, neboť zde si dal výrobce skutečně záležet na prvním dojmu.


Samotný přístroj zaujme ihned po vybalení a to nejen svou velikostí, ale i elegancí. V mém případě se jednalo o telefon v bílém provedení a mohu říci, že na designu není ve své podstatě co vytknout. Vadou na kráse je ale zbytečně velký kroužek okolo čočky zadního fotoaparátu, který dojem dost kazí. Jak je vidět na obrázku, nejedná se o unibody konstrukci a tudíž Ulefone Be Touch 2 má odjímatelná záda. S rukou na srdci však říkám, že žádné vrzání či prohýbání se nekoná. Co ale kvituji s povděkem je provedení. Výrobce totiž použil pro záda telefonu matný povrch, což pro někoho může být spíše vada na kráse, ale ač sklo a podobné materiály vypadají skutečně skvěle, na matném povrchu přeci jen nejsou vidět otisky prstů a tudíž nemusíte mít strach, že by váš elegán vypadal špinavě a umaštěně. Přední strana je již něco trochu jiného a díky tomu, že v podstatě 90 procent plochy zabírá displej, otiskům se nevyhnete.
Za zpracování a design přední strany, i když zde není velmi co nového zkoušet, dávám téměř plný počet bodů, takových 8 z 10. Dva body chybí za originalitu, ale zpracování je příkladné. Téměř bezrámečkový displej při vypnutém stavu zcela splývá s horním rámečkem a hlavní tlačítko pod displejem se stříbrným lemem jen podtrhuje elegantní vzhled. Oblý kovový rámeček telefonu dodává modelu nádech jakési ležérnosti a při letmém pohledu se není možné divit sloganu výrobce, v němž naráží na podobnost s jablečným iPhone 6. Sportovní ráz lemu narušuje na levé straně pouze vypínací tlačítko a kolébka hlasitosti, vespod průduchy hlasitého reproduktoru, který je skutečně hlasitý a kvalitou v žádném případě neurazí i když HTC či Apple to není a v horní části 3,5mm sluchátkový konektor společně s mikro USB. Díky kovovému provedení zde bohužel našly své místo i plastové předěly pro antény. V oblasti designu tedy nemám v podstatě co namítnout.

Telefon se příjemně drží a i přes svou velikost padne do ruky skutečně velmi pohodlně. Rozměry 15,81 x 7,44 x 0,86 mm společně s váhou 160 gramů by mohli mnoho uživatelů odradit, ale skutečně není čeho se obávat a to nepatřím mezi uživatele s lopatovitou rukou.
Free Shipping! Enjoy Super HIGH Quality and Ultra LOW Price on the Coolest Tablets at GearBest.com!
Samozřejmě jsem již začal telefon používat, ale neříkejme hop dokud nevyzkoušíme. Na samotnou recenzi se těšte zítra a pokud k tomu kolega svolí, budou recenze dvě a to v druhém případě z pohledu běžného uživatele.

Autor: Jiří Florián

Související články:


UP to 58% OFF! Coolest Android Smart Phones at gearbest.com!

Žádné komentáře:

Okomentovat