sobota 1. srpna 2015

Bluboo XTouch - Známe další detaily

V předchozím článku o avizovaném modelu Bluboo XTouch jsem psal, že sama společnost o tomto modelu tvrdí, že se jedná o nejlepší telefon široko daleko. Sice není zcela jasné jak lze toto široko daleko brát vážně, ale jisté je, že se bude jednat o špičkový model. Za dobu co se však nechala společnost slyšet, že se chystá vyrobit ten nejlepší z nejlepších se již mnoho změnilo a tak s ohledem na modely, které již byly představeny můžeme prozatím očekávat jen další, ale špičkově vybavený model, pokud se do jeho uvedení ještě společnost Bluboo neukáže s esem v rukávu.

Jedním takovým menším esem by mohl být fakt, že výrobce plánuje kromě kombinace sklo a hliník použít také ochranu displeje v podobě safírového skla tak, jak je tomu například u iPhonů. Toto sklo se vyznačuje vyšší odolností proti škrábancům než jakou disponuje v současnosti nejpoužívanější Corning Gorilla Glass, ale na druhou stranu
díky své tvrdosti je také mnohem křehčí. Samotné provedení telefonů na prozatimních rendrech vypadá velmi luxusně a kvalitně čemuž napomáhá již zmiňované zaoblené hrany displeje po obou stranách.
Společnost Bluboo uvedla nedávno celkem úspěšný model X550, který ač svou výbavou se řadil spíše do nižší střední třídy, zaujal především kapacitou baterie 5300 mAh. Ten však elegantností příliš neoplývá a zdá se, že tuto si společnost šetří pro model XTouch. Ten by svou výbavou mohl směle konkurovat nedávno představenému OnePlus 2 a pokud se vše povede, designově jej může dokonce předstihnout. XTouch má sice oproti OnePlus 2 menší nedostatek v oblasti baterie kdy OnePlus 2 disponuje 3300 mAh a XTouch pouze 3050 mAh, ale jak již víme, vše záleží na odladěnosti nejen hardwaru, ale i softwaru a 250 mAh není až tak moc. Kromě použitých materiálů nechybí i snímač otisků prstů umístěný v domovském tlačítku pod displejem a design zadní strany telefonu zaujme nejednoho uživatele.
Hardwarovou výbavu nelze označit jinak než jako působivou, neboť Bluboo XTouch přichází s 5 palcovým Full HD IPS displejem a optickou os společnosti Sony v podání 13 megapixelového fotoaparátu IMX214. Působivým je i nasazení chipsetu MT6795 společnosti Mediatek, známého také jako Helio X10, který sice oproti Snapdragonu 810 pokulhává v oblasti použité technologie 28nm, ale tento nedostatek dohání v oblasti výkonu a přináší takt celých 2,2 GHz. V podání osmi výkonových jader Cortex-A57 se tak jedná o skutečně vynikající výkon avšak plánované představení modelu Ascend Mate 8 společnosti Huawei s procesorem Kirin 950 o taktu 2,4 GHz trochu očekávanou špičku zastiňuje. V kombinaci se 4GB operační paměti RAM LPDDR3 se tak Bluboo XTouch již nyní řadí "pouze" mezi špičkově vybavené modely jako jsou Elephone Vowney či Meizu MX5.
Na další potvrzené informace si ještě budeme muset chvíli počkat, ale v každém případě se jedná o velmi lákavý model, který má co nabídnout.

Autor: Jiří Florián

Články:



Hottest Android Tablets! Affordable Performance Made Easy!

Žádné komentáře:

Okomentovat