neděle 23. srpna 2015

Blackberry Venice - nejen Android ale i dávka funkcí z Blackberry OS

Již dlouhou dobu se spekuluje o modelu Blackberry Venice, který má jako první přijít se systémem Android. Internetem již proběhla řada renderů a ani známý zdroj @evleaks nezůstává v tomto případě pozadu a opět posouvá debatu o trochu dále.



Nedávno se na internetu objevil render, jenž naznačuje, že na tomto modelu skutečně poběží operační systém od internetového giganta. Nyní navíc Evan Blas (@evleaks) zveřejnil animaci a seznam souborů, které by měli být portovány ze systému BlackBerry 10 a také prostředí BlackBerry Experience Suite. Samotným uzlem a centrem všeho dění by se měl stát známý BlackBarry Hub, který spojuje veškeré konverzace (sociální sítě, sms, atd.), ale navíc by mělo přibýt sjednocení kalendářů a kontaktů. Systém by měl také obsahovat uživatelské aplikace jako například poznámky či úkoly a také BlackBerry Messenger. BlackBerry Venice by se ale zároveň nemělo stát pouze přístavem pro proprietální aplikace společnosti, nýbrž by mělo předvést vše, co společnost umí a co může nabídnout a že k zajištění služeb na úrovni, na níž jsme u BlackBerry zvyklí nepotřebuje pouze svou vlastní platformu.


Samozřejmě je zde stále šance, že mnoho z těchto funkcí dozná jistých změn než model Venice spatří světlo světa a nebylo by nijak překvapivé, kdybychom se o těchto změnách dozvěděli až v den uvedení.

Autor: Jiří Florián
Zdroje:  @evleaks, CrackBerry, Engadget

Žádné komentáře:

Okomentovat