úterý 11. srpna 2015

Samsung Galaxy S7 dostane pravděpodobně Snapdragon 820





Již za dva dny se nám oficiálně představí nejnovější super dítka korejské společnosti Samsung. Všichni nedočkavě očekávají příchod teprve nedávno představeného průkopníka, který nese název Samsung Galaxy S6 Edge+ a samozřejmě také dalšího z řady oblíbených phabletů, Samsung Galaxy Note 5. Již nyní se ale objevují spekulace a jakési téměř potvrzené informace o modelu, který chystá Samsung pro rok 2016. Samozřejmě do samotného uvedení prolétne internetem ještě mnoho drbů a spekulací, ale jedna z nich se objevuje stále častěji a z mnoha různých zdrojů.


Nejedná se o nikoho jiného než model Samsung Galaxy S7. Většina informací v současnosti pochází z číny a ty společně tvrdí, že u tohoto dalšího vlajkového modelu plánuje Samsung nasazení procesoru Snapdragon 820 od společnosti Samsung, namísto svého proprietálního chipsetu Exynos. Je však poněkud předčasné spekulovat z jakého důvodu prosakují takovéto informace, zvláště pak po zkušenostech s přehřívajícím se chipsetem Snapdragon 810, což byl jeden z důvodů proč se Samsung u své nynější vlajkové lodě rozhodl použít chipset Exynos 7420. Jednou z oblíbených teorií je, že Samsung pravděpodobně testuje jak proprietální, tak externí chipset a to i kvůli možnosti nasazení obou pro různé trhy. Také se na internetu objevily dokumenty, které naznačují kódové označení Jungfrau pro Galaxy S7, což by naznačovalo použití různé výbavy pro různé trhy.

Co je již ale jisté je, že vlajková loď Samsungu pro příští rok ponese systém v podobě již představeného androidu M. Doufejme, že teorie o nasazení procesoru Snapdragon 820 jehož technologie je založena na předchůdci zůstane pouze teorií a Galaxy S7 dostane do vínku povedený proprietální Exynos na němž ať chceme nebo ne si výrobce skutečně dal záležet.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: gforgames

Další články:

Žádné komentáře:

Okomentovat