úterý 4. srpna 2015

Samsung Galaxy Note 5 a S6 Edge+ konečně pořádně odhalili výbavu

Dvě nejžhavější témata všech možných zpravodajských IT serverů či bloků dostaly opět příznačné polínko do ohně. Dnes se na internetu objevily přesné specifikace výbavy očekávaných modelů společnosti Samsung, tedy Note 5 a Galaxy S6 Edge+. Toto duo, z nichž první je přímým nástupcem posledního z oblíbených phabletů této korejské společnosti, na sebe ještě před samotným uvedením strhává pozornost médií a pokud se dá uniklým informacím věřit, je skutečně na co se těšit.



Mnoho informací bylo již známo, nebo spíše se o jejich přesnosti spekulovalo, ale nyní si zde uvedeme malé shrnutí.

Ihned z první tabulky je jasné, že nejnovější přírůstek do rodiny především pracovních phabletů není žádný lenivec a pohání jej procesor, který se skvěle osvědčil u modelů S6 a S6 Edge. Oproti těmto však nejnovějšímu Note 5 přibyl 1 GB operační paměti RAM a nabídne tak tu nejvyšší kapacitu, jaká je v současnosti na trhu s mobilními telefony dostupná. Potěší také přítomnost nejnovějšího androidu už při koupi, avšak dalo by se debatovat o tom, zda neměl výrobce přeci jen ještě chvíli počkat a nasadit rovnou nejnovější android ve verzi M.
V každém případě 2K rozlišení s jemností 515 ppi je více než dostačující a mimo jiné se mezi specifikacemi objevily i výsledky testu AnTuTu, které sice mohou být trochu zavádějící, ale i tak je uváděné skóre 69702 bodů velmi imponující.

V seznamu parametrů můžeme vidět, že u nejnovější posily rodiny se zahnutým displejem také nedošlo až k tak velkým změnám. Zde ale opět, stejně jako u Note 5, Samsung nasadil do boje operační paměť o 4 GB a osvědčený proprietální procesor Exynos 7420. Asi se všichni shodneme, že nahradit teplomilný procesor společnosti Qualcomm vlastní alternativou byl tah, kterým Samsung ukázal, že skutečně ví co dělá.
I v případě tohoto dravce byly ve výčtu specifikací přítomny výsledku AnTuTu. Je s podivem, že tento luxusní bojovník skončil až pod svým pracovním kolegou, ale i tak dosažené skóre 68345 bodů nechává konkurenci bez problémů za sebou.
Jen pro srovnání, modely Galaxy S6 a S6 Edge dosáhli ve stejném testu hodnot 67520 a 63910 bodů.

Bohužel opět ještě není možné nijak ověřit, zda tyto uniklé informace jsou již skutečně dílem samsungu, ale vzhledem k již uniklým detailům a politice společnosti se zdají být velmi věrohodné a co si budeme povídat, také logické. Ať tak či onak, všichni budeme přesně vědět na čem jsme až 13.8.2015.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: antutu.com

Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat