čtvrtek 13. srpna 2015

Galaxy S6 Edge Plus je mezi námi - vše co potřebujete vědět a mnohem víc

Před malou chvílí byl světu představen již delší dobu očekávaný přírůstek z rodiny Samsung Galaxy Edge, tedy vylepšený model s názvem Edge+. Nyní se konečně můžeme zblízka podívat na přesné a skutečné specifikace a fotky onoho nejnovějšího dítka této korejské společnosti.

Jen před pár měsíci byl představen první telefon se skutečně zakřiveným displejem, který svým designem zaujal nejen odborníky, ale i širokou veřejnost. Není divu. Vzhledově se jednalo skutečně o velmi povedený a zcela inovativní kus techniky a výkonová výbava byla a stále je nejlepším co můžete v současnosti dostat. Tohoto faktu si byl také korejský gigant vědom a tak cena tohoto telefonu vystoupala do skutečně ohromných výšin. Samsung Galaxy S6 Edge je tedy právem označován za nejlepší vlajkovou loď a bez sebemenší nadsázky.


Nyní posunul Samsung svou jedinečnou vlajkovou loď do skupiny phabletů. Dnes Samsung v New Yorku představil hned dva top modely jimiž jsou zmiňovaný Samsung Galaxy S6 Edge+ a také další z řady pracovních phabletů Note 5. V tomto článku se ale budeme soustředit na model se zakřiveným displejem a jeho detailní specifikace.

Displej5.7 palce Super AMOLED
2560 x 1440 rozlišení při 515 ppi
ChipsetExynos 7420
RAM4 GB
Úložiště32/64 GB bez podpory paměťových karet
Fotoaparát16 MP zadní fotoaparát s OIS
5 MP přední fotoaparát
KonektivitaWiFi a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.1, NFC, GPS + GLONASS
NetworksLTE cat 6 300/50
Battery3,000 mAh
Rychlé nabíjení
WPC a PMA-kompatibilní bezdrátové nabíjení
SoftwareAndroid 5.1 Lollipop s nádstavbou TouchWiz
Dimensions
Colorsmodrá, černá, zlatá, bílá
Jak je vidět, model S6 Edge+ poněkud nabral na rozměrech avšak do nejmenších detailů se jedná o zvětšenou verzi svého předchůdce S6 Edge. Nárůst rozměrů je skutečně patrný a to především díky displeji o úhlopříčce 5,7 palců oproti 5,1 palcům, které dostal do vínku S6 Edge. Hustota pixelů na palec se posunula samozřejmě směrem dolů a to na 518 ppi, neboť rozlišení 2560 x 1440 zůstalo nezměněno. To však nijak nekazí požitek z kvality obrazu a nemusíte mít obavy, neboť i při snížené hustotě pixelů nemáte sebemenší šanci jednotlivé zobrazovací body zahlédnout.



I přes již vcelku rozměrný displej však zůstalo ovládání nového modelu velmi pohodlné a vzhledem k velikosti by se dalo říci až nadprůměrně komfortní. Pro usnadnění ovládání samozřejmě přidal Samsung několik vychytávek kde jednou z nich je možnost přizpůsobení pro ovládání jednou rukou, které aktivujete trojitým dotykem na domovském tlačítku (v podstatě se jedná o zmenšení aktivní oblasti displeje na stranu) a zmenšený displej si pak můžete posunout dle libosti buďto do horní či dolní části obrazovky.



V designu se opět nic nezměnilo a Samsung opět použil kombinaci kovu a skla v podstatě se stejným rozložením jako v případě modelu S6 Edge, což znamená, že ani u tohoto již obřího modelu nemáte možnost případné výměny baterie, či vložení paměťové karty. To je vzhledem k prominentnosti tohoto modelu vcelku škoda, ale zase se musí Samsungu nechat, že je zásadový a drží se nastaveného směru.


V současnosti se zdá, že model S6 Edge+ bude na trhu dostupný pouze ve variantě s úložištěm 32 či 64 GB. Není zcela jasné proč se Samsung rozhodl nenabídnout také 128 GB, ale třeba se tak v budoucnosti stane.

Mnoho uživatelů by mohlo sice namítat, že se z hlediska kapacity baterie nejedná o žádný zázrak a v poměru k velikosti displeje bych jim dal i za pravdu, avšak díky novým technologiím a optimalizaci je 3000 mAh dostačujících a mezi potencionálními konkurenty je výdrž ještě spíše nad průměrem. Pro ty, kteří by měli nutkání zkoušet funkce S Pen musím říci, že Edge+ tuto funkci skutečně nepodporuje a nejedná se tak o žádného nepřímého nástupce modelu Note Edge.



Samsung ještě neoznámil za kolik se bude tato novinka prodávat avšak dle zkušeností je jasné, že s touto informací na sebe nenechá dlouho čekat, neboť již dvacátého Srpna (Augusta) je plánován začátek předprodeje pro Jižní Koreu a následně nejspíše dvacátého prvního Srpna pro Evropu a severní Ameriku. S expedicí samotných přístrojů k zákazníkům počítá Samsung někdy začátkem Září (Septembra). Vzhledem k ceně předchozího modelu můžeme očekávat cenu někde okolo 800 dolarů za kus, ale po snížení ceny modelu Edge a S6 nás možná Samsung mile překvapí, s čímž bych však spíše nepočítal.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: AndroidAuthority

Další články:

Žádné komentáře:

Okomentovat