čtvrtek 9. července 2015

Blackberry oficiálně spolupracuje s Googlem.....opět

Není tomu dlouho co jsme v článku psali o novém modelu BlackBerry Venice, který má být prvním modelem kanadského výrobce s operačním systémem Android na palubě. To by nakonec nebylo v dnešní době již nic tak neobvyklého, že výrobce přechází na majoritní operační systém. Nyní však BlackBerry oficiálně oznámilo spolupráci s Googlem. Nejedná se však pouze o nasazení systému tohoto giganta do ostružinových zařízení, ale o spolupráci plnohodnotnou, kdy obě strany z tohoto spojení profitují.
Google a Blackberry totiž spolupracují na lepším zabezpečení systému Android a je pravdou, že v této oblasti snad v mobilním průmyslu není většího odborníka. Do systému Android tak budou implementovány technologie zabezpečení BES12 ( Blackberry Enterprise Services 12 ), které přinesou zvýšení zabezpečení, lepší správu zařízení a jednodušší instalaci aplikací entreprise na zařízení s Androidem.

BES12 již sice s podporou pro zařízení se systémem Androi Lollipop přišel a přinesl sebou funkce jako je šifrování a end-to-end zabezpečení, globální podpora či možnost uzamknout jednotlivé aktivity na jakémkoliv firemním zařízení, ale díky nové spolupráci bude bezpečnostní systém BES12 integrovám přímo do Google Play pro firmy se zaměřením na správu aplikací.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: Blackberry forum

Žádné komentáře:

Okomentovat