sobota 4. července 2015

Elephone Vowney - předprodej začíná a již je vyprodáno, aneb high end za rozumné peníze

ELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE Smartphone

Elephone Vowney je další přístrojem z řady telefonů značky Elephone a zároveň jej výrobce prezentuje jako svou novou vlajkovou loď. Zatímco v některých obchodech jsou již zásoby vyprodány, ale expedice ještě zdaleka nezačala, jako například Efox-Shop, v jiných začíná právě dnes předprodej (Pandawill) a v některých se ještě ani v nabídce neobjevil (GearBest). Telefon vychází hned ve dvou výkonových variantách a to Vowney a Vowney Pro. Rozdíl vážně není jen v označení, ale to zjistíte dále v článku. Tyto varianty se prodávají s cenovou přibližně kolem 275 euro za model Vowney a 314 euro za Vowney Pro. Výrobcem uváděné datum kdy se začnou telefony expedovat je 20.8.2015 což je ještě za téměř dva dlouhé měsíce.

ELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE SmartphoneCo se vzhledu týče, obě verze jsou zcela totožné. v předu ostře střižené hrany se zakulacenými rohy a vzadu oblé okraje dodávají telefonu skutečně neotřelí a líbivý design. Vše ještě podtrhuje rámeček, táhnoucí se po celém obvodu telefonu, který je vyroben z broušeného hliníku. přední strana telefonu je v podstatě jeden velký displej, kdy pod ním se nachází pouze malé ovládací tlačítko a nad ním reproduktor, kamera a klasická sada senzorů. Za displej ale výrobce zaslouží skutečnou pochvalu, neboť boční rámečky jsou zde minimální  a 2K rozlišení je už pořádná dávka kvalitní podívané. 5,5 palců velký zobrazovací IPS panel s rozlišením 2560 x 1440 px vám nedovolí zahlédnout jediný zobrazovací bod a tak jakákoliv podívaná zde bude absolutně perfektní. IPS technologie pak slibuje vynikající pozorovací úhly a i vykreslení barev. Telefon bude je dostupný ve třech provedeních a to klasické bílé a černé plus navíc jako bonus ještě zlatá, někdy označovaná jako champagne. 

ELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE Smartphone

Na zadní straně telefonu se kromě loga výrobce nachází již klasický fotoaparát, jehož rozlišení však již tak klasické není. Výrobce zde vůbec nešetřil a s 20,7 megapixely si vystačíte i při focení velmi důležitých okamžiků Vašeho života. A focení v noci se také nemusíte vůbec obávat, neboť Vowney dostal hned duální blesk, který zajistí prvotřídní světelné podmínky. Přední fotoaparát pak také není vůbec žádný troškař a u mnoha modelů se takováto optika objevuje spíše jako hlavní zadní. Zde totiž výrobce umístil hned 8 megapixelové dělo, které postačí nejen na selfies, ale i na mnoho a mnoho jiných fotek či nahrávání videa. Ze strany optiky tak není výrobce možné zcela nic vytknout, neboť takováto dávka MP se nevidí jen tak na každém modelu. Výrobce se také držel trendu a pod čočku zadního fotoaparátu umístil snímač otisků prstů.
ELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE Smartphone
A co vnitřní stavba tohoto dravce? Zde se výrobce rozhodl vsadit na dvě různé sestavy a také dva různé systémy. V případě modelu Vowney je srdcem telefonu chipset od společnosti Mediatek, model MT6795, což je 64 bitové osmi jádro s taktem 2,2 GHz skládající se z osmi jader Cortes-A57. O tomto procesoru jsme psali včera v souvislosti s předprodejem Meizu MX5. Procesor nese označení Helio X10 a byl nasazen například také v telefonech Sony Xperia Z3 Compact dual či Gionee Elife E8. O výkon zde tedy skutečně strach mít nemusíte a díky spolupráci s operační pamětí RAM s brutálními 4GB kapacity LPDDR3 se z tohoto telefonu stává skutečná vlajková loď a high end model se všemi přednostmi. V základu pak telefon dostanete s úložnou kapacitou 32GB avšak i možností rozšíření pomocí micro SD karet až o dalších 64GB. Avšak 128GB bych se v případě tohoto modelu také nebál.
Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!U modelu Vowney Pro je pak konfigurace zcela stejná až na jeden malý, ale velký rozdíl. Zde totiž výrobce nasadil jako srdce telefonu procesor společnosti INTEL a to přesně typ Atom Z3580. Tento čtyř jádrový miláček disponuje taktéž 64 bitovou architekturou, disponuje čtyřmi jádry Intel Silvermont a běží na frekvenci 2,3 GHz.

Této našlapané výbavě dodává energii baterie s velmi slušnou kapacitou a to 3800mAh, což Vám na jeden den vystačí bez sebemenších problémů a při standardním používání se i dvou nemusíte velmi obávat. Pokud však ne, není problém. Výrobce totiž díky použití zmiňovaného procesoru umožnil také rychlonabíjení a k tomu Vám také přibalil nabíječku s výstupním proudem hned 2A.
ELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE SmartphoneELEPHONE VOWNEY PRO 4GB INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core 5.5 Zoll 2K IPS Bildschirm Android 5.1 & Win10 4G LTE Smartphone

Free Shipping! Enjoy Super HIGH Quality and Ultra LOW Price on the Coolest Tablets at GearBest.com!V oblasti síťového připojení na nás pak čeká již zaběhnutá klasika, ale v tomto směru se ani nic jiného dělat nedá. Máme tedy k dispozici klasické 2G, 3G a 4G sítě, kde bohužel opět 4G si u nás neužijí zákazníci 900 MHz Vodafonu. Bluetooth je zde ve verzi 4.0 a WiFi 802.11 a/b/g/n. Budiž ale velkým plusem výrobci to, že jako jeden z mála čínských producentů využil potenciál svého přístroje a nasadil zde i plnohodnotné NFC. Samozřejmě nechybí ani GPS či standardní sada senzorů.

Oba telefony běží na systému Android Lollipop 5.0, přičemž verze Vowney Pro Vám ale dává možnost výběru mezi Android 5.0 a nejnovějšími Windows 10. Zde se tedy dostáváme do oblasti dual boot telefonu a tím, že výrobce nasadil hned nejnovější verzi Windows si alespoň u mne získal obrovské body. Mít totiž možnost vybrat mezi dvěma top verzemi mobilního operačního systému, i když Android 5.1 by byl značkou kvality, je nesporně bonusem pro všechny, kteří stále váhají.
Nebojím se tedy říci, že je před námi skutečná vlajková loď, která může směle soupeřit se současnými top modely velkých výrobců. Samozřejmě něco málo zde ještě chybí, ale v cenové hladině, která zde byla nastavena budete jen stěží hledat model, který by tento od Elephone předčil. Za mě tedy obrovský palec nahoru a pokud se výrobce povedlo i správně odladit prostředí systému, máme se skutečně na co těšit.

Autor: Jiří Florián

Android Smart Phones! Experience the Next Level!

Žádné komentáře:

Okomentovat