čtvrtek 16. července 2015

ZGPAG S29 - "chytré" hodinky po dvou dnech, překvapení nebo zklamání?

V článku o unboxingu chytrých hodinek ZGPAX S29 jsem psal o designovém provedení, obsahu balení, ale i o samotném spuštění hodinek a dalším. Dnes, po dvou dnech používání jsem se rozhodl napsat krátké zhodnocení a osobní názor.
V první řadě se vrátím k samotnému designu hodinek. Je pravdou že jsou ve své podstatě věrnou kopií modelu Gear Neo od společnosti Samsung a proto se nedá mluvit o originalitě, každopádně design jako takový je vymyšlen velmi dobře. Nejen že model S29 vypadá na pohled velmi dobře, ale i funkčně jsou tvarované tak, že například při opření o ruku Vám hodinky v ohybu zápěstí nepřekáží a i když se nachází přímo v místě ohnutí ruky, nijak netlačí především díky své tloušťce a zaoblení, které v tomto případě ohnutí přesně kopíruje. V těchto horkých dnech se i silikonový řemínek osvědčil a i když jsem měl hodinky těsně dotažené na ruce několik hodin, nepocítil jsem svědění ani nepozoroval zarudnutí. V tomto ohledu tedy hodinky bodují. Co však již není tak pozitivní je umístění micro USB konektoru, který v případě, že nosíte hodinky standardně na levé ruce, nemá vůbec šťastnou pozici. Při zapojení sluchátek vám jejich konektor prakticky znemožňuje jakýkoliv pohyb ruky v zápěstí směrem nahoru a tak se o nějakém pohodlí při poslechu například hudby vůbec nedá mluvit. Zde tedy body dolů. Body nahoru ale dávám za to, že se výrobce rozhodl použít micro USB port přímo na hodinkách a k jejich nabíjení tedy nepotřebujete speciální nabíjecí kolébku.

Free Shipping! The Best Time to Experience Essential Smartphone! Enjoy the New Technology!Hodinky dostali do vínku vlastní fotoaparát s rozlišením 0,3 megapixelů. To je v případě nositelného příslušenství samo o sobě docela rarita a člověk by si řekl, že to bude znamenat kladné bodování. Za kvalitu fotek či nahrávání videa, v rámci cenové hladiny hodinek, můžeme mluvit o slušné kvalitě. Zde je dokonce možnost v samotném nastavení fotoaparátu kvalitu změnit, vybrat výchozí úložiště, vyvážení bílé barvy či dokonce základní efekty jako je sepie či černobílé video. Bohužel uložení fotoaparátu již tak pozitivní není a aby jste mohli vyfotit cokoliv přímo před vámi, musíte díky umístění kamery dosti natočit ruku směrem dolů, takže vlastně displej otáčíte pryč směrem od sebe. V případě displeje ZGPAX S29 tak v tomto případě neuvidíte zcela nic, pokud se nenakloníte za svou rukou, neboť displej má z jiného úhlu než z přímého prakticky nulovou čitelnost. Co naplat že reakce na dotyky jsou příkladné a i na podněty reagují hodinky zcela bez problémů, když v jiném než přímém úhlu nevidíte téměř nic.
Dalším mínusem i v této cenové hladině je množství funkcí a aplikací. Kromě samotného panelu vytáčení hovorů, telefonního seznamu, seznamu hovorů či zpráv zde naleznete pouze základní hudební přehrávač, kterému i tak dělá problémy přehrávání hudby jinak než prostřednictví bluetooth z vašeho telefonu, videopřehrávač s podobným prohřeškem, alarm, kalendář, kalkulačku a nastavení či správce souborů. Pedometer se snad ani nedá nazvat tím, k čemu je určen neboť zcela chybí nastavení délky kroku a tak o měření vzdálenost nemůže být ani řeč a kontrola spánkového režimu jsou pouze stopky toho jak dlouho jste spali. Hodinky nabízí i prohlížeč internetu, ale o kvalitním surfování nemůže být také ani řeč.
Nebudu však hodinky pouze hanit, neboť v oblasti konektivity mobilních sítí na mne udělali velmi pozitivní dojem, neboť signál přijímali zcela bez problémů i v místech, kde dokonce i mobilní telefon občas zaváhal. Zde zaslouží výrobce velkou pochvalu, neboť hodinky jako jedny z mála obsahují slot na micro SIM kartu a skutečně se Vám dostane toho, co v této oblasti čekáte, tedy že jste vždy v dosahu. Společně s pop-up notifikací, která funguje i po propojení s mobilním telefonem jsou hodinky alespoň v této oblasti na velmi dobré úrovni. Pop-up notifikace navíc zajistí, že při příchozí zprávě během řízení auto pouze nakouknete na hodinky zda je to důležité, neboť i zde je možnost nastavení, aby se hodinky při příchozí notifikaci rozsvítili. Pokud si chcete zprávu přečíst celou, stačí pouze zvolit příkaz "Zobrazit" a zprávu si přečíst přímo na hodinkách.
Pochválením designu a kvalitou v oblasti mobilních frekvencí však moje chvála končí a musím bohužel ještě podotknout, že co se reproduktoru hodinek týče, je to otřesné chrastítko jehož maximální hlasitost je na takové úrovni, že i příchozí notifikace lehce přeslechnete. Provádění hovorů prostřednictvím hodinek tak sice je možné, ale pokud chcete skutečně rozumět druhé straně a chcete aby ona rozuměla Vám, s těmito hodinkami příliš neuspějete. A v neposlední řadě baterie. Ta vám při velmi opatrném používání vydrží skutečně maximálně dva dny, což s proprietálním systémem a téměř bez funkcí není žádná výhra.

Možná jsem až příliš kritický a náročný, ale oproti dříve testovaným například UWatch U8 musím říci, že U8 sice neměli možnost SIM či paměťové karty a fungovali tak skutečně jen jako prodloužená ruka telefonu, ale ve všech oblastech až na design model S29 od ZGPAX jednoznačně předčily. Navíc jen o 5 euro dražší U8 Plus komunikují plně i s telefony iPhone.

Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!A co z toho plyne? Chcete li designově povedené, levné chytré hodinky, které budou sloužit pouze ke čtení zpráv a notifikací, v žádném případě neprohloupíte. Chcete li však levné chytré hodinky s rozumnou dávkou funkcí a dlouhou výdrží, ZGPAX nejsou volbou pro Vás. Mají sice SIM, ale s voláním, při němž by jste něco slyšeli nepočítejte, takže výhoda opět ztrácí význam. Za mne skutečně po zkušenostech říkám, chcete-li velmi levné a kvalitní chytré hodinky s povedeným designem a ucházejícími funkcemi, UWatch U8 jsou ta správná volba a za cenu kolem 32 euro dostat kompatibilitu s Android i iOS systémem není vůbec k zahození.

Hodinky UWatch U8 můžete zakoupit například v Eshopu GearBest s poštovným zdarma.
Happy Shopping at GearBest.com, Enjoy Free Shipping Worldwide on all the Best Gears and Upscale Men's Clothing!
Autor: Jiří Florián


Free Shipping! Enjoy Super HIGH Quality and Ultra LOW Price on the Coolest Tablets at GearBest.com!

Žádné komentáře:

Okomentovat