pondělí 20. července 2015

Huawei Honor 4A - detaily na poslední chvíli, spekulace

Jen den před oficiálním představením nového modelu Honor A4 společnosti Huawei se díky úniku informací ze stránek certifikační úřadu dostávají na povrch první bližší informace o tomto novém přírůstku.


Pro čínský trh byl pro certifikaci použit model A4, který disponuje pěti palcovým displejem a tudíž se opět jedná  již o hranici mezi použitelností jednou rukou a nutností zapojit obě. Tomu napovídají i rozměry, které jsou v tomto případě 143,5 x 72,1 x 8,5mm. Baterie v certifikovaném modelu má kapacitu 2200 mAh. Z kapacity baterie se dá soudit, že pro zajištění alespoň obstojné výdrže bude nasazen pravděpodobně displej s HD rozlišením, tedy 1080 x 720 a tuto teorii potvrzují i zvěsti kolující na čínských sociálních sítích. O výkon by se měl údajně starat 32 bitový procesor společnosti Qualcomm, Snapdragon 210, který sice disponuje čtyřmi jádry, ale s taktem 1,1 GHz by tak zařadil tento model do třídy low endových modelů. V tom může pomoci operační paměť RAM, jejíž údajná hodnota 2GB by Honoru A4 pomohla alespoň na špici mezi low end telefony. Úložiště o kapacitě 16GB by mělo být rozšiřitelné o paměťové karty a vzhledem k výkonu telefonu komunita předpokládá podporu do 32GB.
Na základě použitého procesoru a hardwarové výbavy se dá očekávat nasazení androidu ve verzi 4.4 KitKat či maximálně 5.0 Lollipop. Vzhledem k trendu levných low end modlů je však KitKat velmi pravděpodobný.

Cena ještě není známa, ale z hardwarových parametrů se dá předpokládat, že se bude jednat o velmi levný model, který si dá za cíl prorazit na trzích především v Číně a Indii. Vše se ale dozvíme až zítra a samozřejmě Vás budeme informovat.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: gsmarena.com

Žádné komentáře:

Okomentovat