pátek 3. července 2015

Duální fotoaparát či čtečka otisků prstů. Unikli fotografie dvou nových Xiaomi

Všichni žijí v očekávání příchodu nové vlajkové lodi Xiaomi, modelu Mi5, který má pohánět nový procesor společnosti Qualcomm, Snapdragon 820. O tom jsme již na našem blogu nejednou psali a v posledním článku jste se mohli dočíst něco více přesně o Xiaomi Mi5.

Nyní však na internet unikly fotografie dvou neznámých modelů, u nichž bohužel není známo jméno, ale designově a vzhledem ke strategii společnosti by se mohlo jednat v prvním případě o telefon, jenž by rozšířil třídu v níž se nachází například Xiaomi Mi4 a v případě druhém by mohlo jít o ohlášené Xiaomi Redmi Note 2.

xiaomi dual camrea

Kromě loga společnosti můžete na obrázku prvního zařízení vidět duální fotoaparát se dvěma diodami blesku. Design celého telefonu je velmi podobný již zmiňovanému Xiaomi Mi4 a pokud si výrobce pohraje s duálním fotoaparátem, bude se jednat opět o jeden z jeho špičkových výrobků. Více bohužel o vyfoceném telefonu neuniklo, takže na potvrzené jméno modelu či bližší specifikace si budeme muset počkat o trošku déle a možná, pokud je zobrazené zařízení prototyp, to ještě nějaký ten měsíc potrvá.

Xiaomi Redmi Note 2 LeakNa druhém obrázku můžete vidět ihned nápadnou podobnost modelové řady Redmi Note a potvrzoval by to i dříve uniklý render tohoto chystaného modelu. Tento render naznačoval přítomnost snímače otisků prstů a na fotografii jej můžete vidět umístěný pod čočkou fotoaparátu a bleskem. V prvních uniklých informacích o tomto modelu se spekulovalo o těle vyrobeném z kovu avšak podle zdroje je tento model opět vyrobený z plastu. To sice trochu zklame, ale na druhou stranu z hlediska ceny tento krok dává smysl. 
Samozřejmě je těžké říci zda se jedná o skutečné zařízení či pouhý podvrh, ale každopádně fotka unikla na sociální síti Weibo, kde původní autor prohlásil, že o tento "únik" požádalo samo Xiaomi.
Zatím nám tedy nezbývá než čekat zda se zvěsti potvrdí a výrobce přijde s duálním fotoaparátem či čtečkou otisku prstů.


Autor: Jiří Florián
Zdroje: Gizmochina, GForGamex


Free Shipping + UP to 67% OFF: Xiaomi Brand Special Collection


Žádné komentáře:

Okomentovat