středa 1. července 2015

Uniklé specifikace Xiaomi Mi5, které k nám dorazí v Listopadu

Čínská značka Xiaomi si skutečně dává na utajení informací o svém novém modelu hodně záležet. I tak však již několik detailů uniklo a nyní se na světlo světa dostaly ty nejdůležitější.

V našem předchozím článku jsme Vás informovali, že Xiomi údajně plánuje pro svůj topmodel použít nejnovější výkonný chipset od společnosti Qualcomm, Snapdragon 820 SoC. Nyní se tato informace potvrzuje a tak se můžeme těšit na nasazení toho nejlepšího co je v této oblasti dostupné. Asistovat při výkonu bude brutální příděl operační paměti, který pokoří i výbavu momentálně nejlépe vybaveného Samsungu Galaxy S6, neboť telefon má dostat do vínku celé 4 GB. Úložiště pak Xiaomi Mi5 nabídne ve dvou provedeních a to 16 a 64 GB. Snad jen škoda, že Xiaomi neplánuje 32 GB verzi. Údajně bychom se mohli dočkat i slotu pro paměťovou kartu.

Aby jste měli dostatek energie pro tu dávku výbavy, dostala Mi5 3030 mAh baterii. Co se focení týče, Xiaomi na svých klientech nešetří a tak nasazuje hned 16MP optiku pro zadní fotoaparát a 6MP pro přední. Pořízené fotky si můžete prohlédnout na hned QHD displeji s rozlišením 1440 x 2560 jehož úhlopříčka se zastavila na 5,3 palcích. Xiaomi tedy nejspíše usoudilo, že pro opravdovou špičku je lepší držet se rozměrů, které jsou ještě vcelku použitelné pro ovládání jednou rukou a telefon se Vám tak pohodlně vejde do jakékoliv kapsy. 

Všechen ten našlapaný hardware má řídit jak jinak než operační systém Android a to ve verzi 5.1. S tím ale Xiaomi počítá v současné době a tak je možné, že se v době uvedení, což by mělo být v Listopadu tohoto roku, dočkáme například jednoho z prvních telefonů s Androidem M.

Autor: Jiří Florián

Free Shipping + UP to 67% OFF: Xiaomi Brand Special Collection


Žádné komentáře:

Okomentovat