pátek 3. července 2015

Meizu MX5 oficiálně v předprodeji - dravec jak se patří za cenu která potěší

O značce MIJUE již slyšel nejede z Vás v podání řady MEIZU a i na našem blogu jsme se o této značce již několikrát zmiňovali. Nejedná se tedy o žádného nováčka na trhu a svým modelem MX5 to jen dokazuje.


Free Shipping! The Best Time to Experience Essential Smartphone! Enjoy the New Technology!Model MX5 byl na čínských trzích oficiálně představen již začátkem tohoto týdne, ale do celosvětové nabídky se dostal právě dnes a tato předprodejní akce potrvá až do 1.8.2015. Cena je nastavena v průměru na 370 euro a na oblíbeném eshopu GearBest můžete tento telefon zakoupit například za 366 euro. Tato cena je i tak však hodně nadsazená, neboť samotný výrobce nabízel telefon v číně za necelých 300 euro za 16GB verzi.. Háček je nejspíše v tom, že výrobce oficiálně neohlásil spuštění prodeje Meizu MX5 v zahraničí a tak se jedná o vyloženě akci prodejců.

体验

A co nám tedy tento nový čínský dravec nabízí? Není toho zrovna málo.
屏幕Začneme-li od samotného tělo přístroje, to je střiženo do elegantně zakulacených hran, kde použitý materiál je kov a sklo a díky novým technologiím se výrobci povedlo bravurně zamaskovat samotné antény, které například u nejnovějšího iPhonu kazí jinak dokonalý vzhled. Rozměry 14,99 x 7,47 x 0,76 cm jsou také vynikající, neboť vezmeme-li v potaz, že výrobce dal přístroji k dispozici baterii o kapacitě 3150 mAh, tloušťka je stále ještě známkou dobré promyšlenosti uspořádání. Váha je vzhledem ke kovovému tělu také slušná a to pouhých 149 gramů. V MIJUE se opravdu snažili a z pohledu designu a použitelnosti odvedli skvělou práci. Baterie navíc dostala funkci rychlého nabíjení takže k nabití na 60% z nuly Vám vystačí pouhých 40 minut.

V kombinaci s použitým displejem, který se mimo jiné chlubí velmi malými rámečky můžeme jen smeknout. MX5 Vám sice nenabídne QHD displej, ale podání AMOLED Full HD displeje s rozlišením 1920 x 1080 a jemností 401 ppi se skutečně rušivé podívané obávat nemusíte. Běžným okem pixely neuvidíte a podání barev je také skvělé. Výrobce se také chlubí vysokou kontrastností displeje a extrémně ostrým vykreslením grafiky a barev. A k čemu si dalo Meizu tak velmi záležet na kvalitě displeje? Jednoduše proto, že výrobce se rozhodl netroškařit a k focení Vám dal k dispozici hned celých 20,7 megapixelů zadního fotoaparátu s vysokou světelnou citlivostí a přední fotoaparát o rozlišení 5,0 megapixelů. Pro takovouto dávku samozřejmě nasadil i možnost autoretuše, která je zde přítomna již v základu. Fotografie tedy pořídíte doslova luxusní a co teprve video, kde nechybí možnost natážet 100 fps slow motion videa nebo nahrávat běžné video až rozlišení 4K. S fotoaparátem se ale výrobci Meizu podařilo ještě jedne kouzlo a to ukrýt čočku fotoaparátu do těla telefonu tak, aby nevystupovala. jakýsi malý rámeček kolem čočky máme, ale ten je spíše na ochranu před poškrábáním.
体验Free Shipping! The Best Time to Experience Essential Smartphone! Enjoy the New Technology!
A jak je na tom hardware uvnitř tohoto miláčka?
Nebojím se říci, že více než dobře, až skvěle. Srdcem Meizu MX5 se stal procesor od společnosti Mediatek a to "nový" Helio X10, neboli MT6795T. Tento se chlubí hned osmi jádry Cortex A57, která vynikají zpětnou kompatibilitou s jádry Cortex A53. Taktovací frekvence se vyšplhala na slušných 2,2 GHz a architektura je jak jinak než 64 bit, což Vám dává dostatek výkonu i na ty nejnáročnější hry. Stejný procesor byl použit například u modelů jako je HTC One M9+ či HTC One ME. Zahrajete si tedy i například vždy testovanou hru Asphalt bez jakýchkoliv problémů a to i díky přítomnosti grafického čipu v podání PowerVR G6200. Těmto špičkovým hodnotám sekunduje navíc RAM o kapacitě 3 GB LPDDR3 což zaručuje dostatek výkonu pro vše na co si vzpomenete.

mtouchVýrobce nezapomněl ani na klasiku poslední doby a tak je na přední straně pod displejem umístěn snímač otisků prstů. Kvituji s povděkem, že se Meizu rozhodlo tento snímač umístit zde, neboť umístění, které preferuje většina čínských značek, tudíž pod zadním fotoaparátem, se mi zdá poněkud nešťastné, ale jedná se pouze o subjektivní názor.

V oblasti konektivity pak dostáváme starou známou klasiku, tudíž WiFi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth ve verzi 4.0 či mobilní sítě 2G, 3G a 4G. LTE si ale v našich končinách moc neužijete, alespoň ne do doby, než se čeští operátoři rozhodnou toto připojení poskytovat na již přidělené frekvenci 2600 MHz. Český Vodafone má smůlu již v základu, neboť v současnosti používané pásmo 900 MHz u Meizu chybí úplně, což není až tak zvláštní, na pováženou je však fakt, že výrobce sice nasadil FDD-LTE, ale pouze frekvenční pásma 1800/2100/2600 MHz. Tudíž i klienti O2 či T-Mobilu budou omezeni na pouze vyšší frekvenční pásmo. Pro tyto mobilní sítě máte k dispozici 2 sloty SIM, které umístil výrobce velmi elegantně do jednoho šuplíčku na levé straně přístroje. Možná jedinou ne zrovna nevýhodou, ale ne docela standardem je fakt, že se výrobce rozhodl pro ušetření místa použít dvě SIM velikosti Nano, takže v šetření v této oblasti již trumfnul i iPhone. Dále pak samozřejmě nechybí GPS, která se však již v dnešní době stala klacikou součástí telefonů.

Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!

Podpora multimediálních a jiných formátů je samozřejmostí a ani s nejnovějšími aplikacemi u tohoto telefonu nebudete mít problém, neboť jej pohání operační systém Android v nejnovější verzi Lollipop 5.1. Ten není ale přítomen ve své čisté podobě a výrobce MIJUE zde opět nasadil svou jednoduchou a i slušně odladěnou nádstavbu, které skromně říká Flyme OS a u Meizu MX5 je přítomen ve verzi 4.5. Výrobce se chlubí tím, že jeho systém je tak odladění, že snižuje spotřebu energie až o 20%.

Máme zde tedy dravce s cenou vyšší střední, případně zcela spodní vyšší třídy, který však svou výbavou bezostyšně útočí na horní příčky mezi dnešními high end telefony. Samozřejmě tloušťka oproti například současnému králi Galaxy S6 pokulhává, ale budiž Meizu omluvou skrytý fotoaparát, který tak nevyčuhuje nad samotné tělo telefonu. Za mě každopádně momentálně dostává telefon velké ANO a upřímně se na něj skutečně těším. Samozřejmě samotné testování a ošahání přístroje může odhalit ještě mnoho nešvarů, ale i tak se jedná o slabě řečeno povedený kousek.

Autor: Jiří Florián


UP to 58% OFF! Coolest Android Smart Phones at gearbest.com!

Žádné komentáře:

Okomentovat