pondělí 6. července 2015

Lumia 940 - Luxusní koncept dravce ve stylu Jamese Bonda

Na internetu se stále objevuje mnoho různých renderů a konceptů a nikdo se již nad tímto faktem nepozastavuje. Občas se však objeví fanouškovský koncept tak dobrý, že by skutečně stálo za to jej přivést ke skutečnému životu.
Jedním z takových konceptů je dílo německého designéra a fanouška telefonů Lumia, Jonase Daehnerta, který dal svému výtvoru skutečnou dávku exkluzivity a model Lumia 940 na něm vypadá tak dobře, že v kombinaci se špičkovou výbavou by mohl ihned kandidovat na pozici mezi špičkami mezi mobilními telefony.
Jeho koncept dal modelu Lumia 940 svými oblými, ale ostře střiženými hranami nádech elegantního dravcea v kombinace s lehce zaobleným displejem a téměř bezrámečkovou konstrukcí Vám dává tento koncept pocit, že jste se setkali s luxusem typu BMW. Kdoví kde se tento německý designer inspiroval, ale celkové působí koncept skutečně povedeně a já osobně bych do takovéhoto modelu velmi rád investoval.
Co se specifikací samotného hardwaru a softwaru týče, spekuluje se například o tom, že nejnovější vlajková loď společnosti Microsoft by mohla dostat výbavu v podobě 3GB operační paměti RAM, procesoru od společnosti Qualcomm, Snapdragon 808 či 20MP QHD fotoaparát s duálním bleskem. Spekulace sice nejsou vše, ale jak se říká, na každém šprochu pravdy trochu a tak se jistě dočkáme pokud ne přesně tohoto, něčeho podobného.
V kombinaci s luxusně elegantním vzhledem tohoto německého designéra by bylo exkluzivitě učiněno za dost a dovolím si tvrdit, že Microsoft by se tak alespoň částečně přiblížil k luxusnímu pocitu, který v sobě nosí zákazníci jablečného giganta Apple. Z konceptu je také jasně viditelné, že autor umístil na spodní část telefonu micro USB konektor typu C, což potvrzují i spekulace, které navíc tvrdí, že telfon by měl dostat do vínku prostorový zvuk a baterii o hodnotné kapacitě 3000mAh. Přítomnost Windows 10 bude nejen spekulací, ale jistě také realitou. Jedinou mírně spornou specifikací zůstává údajná přítomnost sim ve formátu Nano. Tato velikost, kterou do odvětví mobilních technologií přinesl Apple je od samotného začátku poněkud sporná a to spíše jen z důvodu, že rozdíl oproti micro SIM je v podstatě mizivý.

Co si myslíte o tomto konceptu Vy? Já dávám 11 bodů z 10 a designérovi smekám pomyslným kloboukem hluboko dolů.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: Jonas Daehnert


Žádné komentáře:

Okomentovat