pondělí 13. července 2015

Lenovo Vibe P1 prošlo certifikací TENAA

Již na začátku roku se objevovalo mnoho spekulací a předpokladů o tom, jaké novinky představí společnost Lenovo tento rok v Barceloně. Mezi nimi se objevily i spekulace o představení nového modelu řady Vibe, které se však nakonec nekonalo.


Od té doby však na veřejnost pomalu ale jistě prosakují informace o dalších modelech počínaje modelem S1 před několika týdny o němž jsme i psali. Nyní se potvrdila existence modelu Vibe P1, který tento týden poctil svou přítomností čínskou certifikační komisi TENAA.

Samozřejmě s tímto se dostaly na povrch i základní informace o telefonu a tady je máte. 
Lenovo P1 se nedostává do skupiny obřích pádel a zůstává mezi zařízeními s příjemným rozměrem, kde úhlopříčka displeje dosáhla pěti palců. Ze specifikací je jasně viditelné, že model Vibe P1 se zařadí mezi členy střední skupiny, neboť už samotný displej o rozlišení HD, tudíž 1080 x 720 nabízí jakýsi pomyslný základ. Jako srdce dostal tento model čtyř jádrový procesor od společnosti Qualcomm, 64 bitový Snapdragon 410 s jádry Cortex-A53 a frekvencí 1,3 GHz.


V kombinaci se 2GB operační paměti RAM a úložištěm 16GB se tak tento model dostává na příčky po boku zařízení jako je například Huawei Ascend Y560, HTC Desire 626 či například Oppo Mirror 5. Narozdíl od zmiňovaných modelů přichází Lenovo s jednou výhodou a tím je operační systém v podobě nejnovějšího Androidu Lollipop ve verzi 5.1. V tomto Vibe P1 dotahuje pouze Oppo, které v modelu Mirror 5 nasadilo Lollipop 5.0.

V oblasti optiky se zde také zázrak nekoná a tak model Vibe P1 dostane zadní fotoaparát o 8 MP a přední snímač s 5 MP. Takže žádný zázrak, ale ani katastrofa. V oblasti konektivity se dá očekávat jak jinak než klasika v podání standardní sady senzorů, Bluetooth 4.0, WiFi, 2G a 3G mobilní sítě avšak Lenovo dostalo do vínku i LTE, kde však s největší pravděpodobností můžeme očekávat rozsah v oblasti 800/1800/2600 MHz, tudíž 900 MHz od českého Vodafonu si nejspíše moc neužijete, ale třeba nás výrobce překvapí.

Příjemné specifikace však přicházejí v oblasti energie, neboť Vibe P1 je plánován s baterií o kapacitě celých 4000 mAh, což v kombinaci se zmiňovanými specifikacemi zajistí bezproblémové dva dny výdrže a střízlivějším uživatelům i více. Rozměry jsou u tohoto modelu již jakýmsi standardem u dnešní telefonů a tak se zastavily na 143 x 72 x 9,35 mm s váhou 148 gramů.


Co tedy od tohoto modelu čekat? Standardní střední třídu ve stylu oblých a opatrných křivek společnosti Lenovo s velmi dobrou výdrží a pokud si dá společnost záležet a odladí řádně systém, snad i jednoho z nejlepších telefonů střední třídy.

Autro: Jiří Florián






Global Free Shipping and Low to $50 for 2015 Best Android Tablets @gearbest.com

Žádné komentáře:

Okomentovat