sobota 18. července 2015

ZGPAX S29 potřetí a naposled - nasazení bez SIM a micro SDHC

Dnes se zde vracím po třetí a naposled k "chytrým" hodinkám ZPGAX S29, které momentálně používám naplno čtvrtý den. V minulém článku jsem je dá se říci pohřbil pod černou zem, ale také je pravdou, že se jednalo o hodnocení při používání s aktivní SIM kartou a paměťovou kartou. Na pár věcí se v minulém článku nedostalo a proto bych se k nim dnes velmi rád vrátil.
V první řadě bych se vrátil k samotné výdrži baterie, která bez rozdílu zda máte aktivní mobilní sítě či ne, běžného používání Vám dopřeje maximálně dva dny. Zde se můj názor nemění a vzhledem k tomu, že hodinky běží na proprietálním systému, nemají aktivní aktualizace například počasí a jiného a k dispozici jsou pouze notifikace, popřípadě pop-up notifikace, jedná se vážně o velmi slabý průměr. Je pravda že dříve recenzovaným UWatch U8 chybí pop-up notifikace, ale i přes to s výdrží pět dnů bez problémů dávají modelu ZGPAX S29 silně pocítit nadřazenost v oblasti zacházení s energií.

Dále co se týče reproduktoru, jeho hlasitost je skutečně velmi slabá a při hovoru, ať již pomocí bluetooth či přímo prostřednictvím mobilních sítí, v něm různě šumí a praská a rozumět sice je, ale žádná sláva. Vzhledem k tomu, že hodinky samotné jsou díky slotu pro SIM kartu určeny jako nezávislé na mobilním telefonu, jedná se tedy o velmi velký nedostatek.


Funkce, kterou však musím dnes pochválit je samotná aplikace Kalendáře. Ten není pouze obyčejným náhledem na počet dnů v měsíci, ale je plnohodnotný. I když neumožňuje synchronizaci s kalendáři Google či jiné, možnost vkládat události včetně upozornění  a typu události je za mne velké pozitivum na jinak velmi slabém výkonu ZGPAX S29. Oproti mnoha jiným levným chytrým hodinkám musím také podotknou, že mne potěšila možnost zvolit si ciferník hodinek. Je pravda, že se jedná pouze o tři různé vzhledy, kdy dva jsou analogové a jeden digitální, ale i tak za to dávám výrobci pár bodů k dobru. Jak jsem již popsal v minulé recenzi, body k dobru dávám modelu S29 také za reakci na dotyk a přítomnost softwarové klávesnice po vzoru Androidu, která ač velmi malá, reaguje skutečně bravurně a dá se na ní bez problémů napsat i klidně delší SMS.
Global Free Shipping and Low to $50 for 2015 Best Android Tablets @gearbest.com
Suma sumárum, hodinky mají své klady, ale bohužel zápory je dosti převyšují. Jistě si tedy své fanoušky najdou a v konečném důsledku není model ZGPAX S29 zcela k zahození. Výrobci by však neškodilo poněkud poupravit výbavu, v oblasti kvality provedení, a zapracovat na správě baterie lepším odladěním systému. Pokud se tedy spokojíte se slabší výdrží baterie, v rámci výbavy, která běžně nemá na energie tak vysoké nároky, a nebude Vám vadit velmi slabý reproduktor či špatná viditelnost displeje pod úhlem, není na hodinkách až zase tak moc špatného a musím opět pochválit design a provedení, který je skutečně vynikající.

Autor: Jiří Florián

Související články:
ZGPAG S29 - Unboxing...
ZGPAX S29 - Chytré hodinky po dvou dnech...


Smart Bracelet Sale

Žádné komentáře:

Okomentovat