čtvrtek 23. července 2015

ZOPO SPEED 7 PRO Deca Core - když 8 jader nestačí

Zopo Speed 7 Pro price
Společnost Zopo má na svém kontě již pěknou řádku přístrojů mezi něž se jako poslední zařadili modely s označením Speed 7, Speed 7 4G a Speed 7 Plus. Nyní se tato výkonná rodinka rozroste o dalšího člena, který si nebere servítky a přichází rovnou s deseti jádrovým procesorem. Tím nebude nikdo jiný než MT6797 od společnosti Mediatek, známí také pod označením Helio X20, tedy nástupce modelu Helio X10, kterým jsou vybaveny modely jako například Meizu MX5, Elephone Vowney či očekávaný model Bluboo XTouch.
Zopo Speed 7 Pro specsTím dostane Zopo Speed 7 Pro brutální dávku energie, neboť taktovací frekvence je srovnatelná s procesorem KIRIN950 od společnosti Huawei, který je avizován pro model Ascend Mate 8. Rozdíl v použité výrobní technologii je sice opět znatelný a MT6797 ztrácí na KIRIN950 celé 4nm, ale tento nedostatek více než kompenzuje dvěma jádry navíc. Na těch navíc výrobce také nešetřil a díky sestavě 2x Cortex-A72, 8x Cortex-A53 tak chispet nabídne 2,5 GHz taktovací frekvence na 64 bitové architektuře.
Díky nasazení tohoto dravce můžeme očekávat operační paměť s minimální hodnotou 4GB, podporu mobilních sítí LTE, QHD displej či možnost záznamu slow motion videa ve vysokém rozlišení.
Zopo také uvádí, že pro nejnovější špičkový model plánuje nasazení možnosti pracovat s více aplikacemi současně a o rychlosti multitaskingu zde již není třeba debatovat. 
Na tento model si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat, neboť podle prohlášení společnosti Mediatek je plánováno testovací nasazení nejnovějšího čipu ve třetím čtvrtletí tohoto roku a ostré nasazení potom koncem roku 2015. V každém případě se bude jednat od štiku v rybníce a to v pravém slova smyslu a pokud se společnosti Zopo povede navíc odladit systém tím správným způsobem, objeví se na trhu skutečný "Zabiják vlajkových lodí".


Epic New Year Selection: UP to 67% OFF + Free Shipping

Žádné komentáře:

Okomentovat