středa 8. července 2015

Nejvyšší hora Japonska, vulkán Fuji, dostane vlastní WiFi hotspot

File:FujiSunriseKawaguchiko2025WP.jpg

Free Shipping! Enjoy Super HIGH Quality and Ultra LOW Price on the Coolest Tablets at GearBest.com!Pokud jste si dodnes mysleli, že internet je již všude a díky například projektu Loon od společnosti Google to již dále rozvinout nejde, nyní Vás vyvedeme z omylu a nejspíše i překvapíme.
Japonsko ještě do nedávna uzavřeno cizincům se stalo za několik málo let vyhledávanou destinací a na to se rozhodl reagovat japonský operátor NTT Docomo společně s místní prefekturou. Nejvyšší hora Japonska, vulkán Fuji, se díky své jedinečnosti stal cílem mnoha turistů a již nyní zde bylo provedeno více než 12 000 výstupů. Místní prefektura se tedy rozhodla jít s dobou a dát i na tomto vrcholku japonska turistům pocit jakéhosi "luxusu". Samozřejmě, že po takovémto výstupu potřebujete odpočinek, něco k jídlu a v poslední době se i pochlubit na sociální síti. Tomu nově napomůže vybudování WiFi přístupových bodů na samotné hoře a samozřejmě i v přilehlé oblasti v rámci několika chatek a místního turistického resortu. Aby to nebylo jen tak jednoduché, k přístupu budete potřebovat samozřejmě heslo, které jako registrovaný a nahlášený turista automaticky dostanete a připojení Vám bude k dispozici po dobu 72 hodin od prvního připojení.
WiFi, ale nemá za cíl pouze dát turistům přístup k internetu, ale především umožnit například horolezcům kontrolovat průběžné počasí a tím zvýšit bezpečnost. Mount Fuji se tak stane prvním vulkánem na světě s vlastním WiFi připojením již toto léto.

Autor: Jiří Florián

Žádné komentáře:

Okomentovat