středa 8. července 2015

Samsung SM-G9198 prošel certifikací TENAA a míří na trh - Véčka jsou nesmrtelná

Ti z Vás, kteří si mysleli, že Véčkám již odzvonilo se hodně spletli a zdá se, že největší světový výrobci si myslí opak. Není čemu se divit. Ač je v dnešní době trh doslova přeplněn stovkami modelů smartphonů se systémem Android, Véčka stále pro mnoho lidí neztratila své kouzlo a nejeden uživatel by takovýto telefon chtěl. 
O modelu SM-G9198 od společnosti Samsung se již na různých webech psalo velmi mnoho a to od spekulací až po několik ověřených faktů. Nyní však toto modernizované Véčko, které navazuje na model SM-G9098 uvedený v Číně v roce 2014, dostalo zelenou a prošlo certifikací TENAA. Není to zdaleka poprvé kdy Samsung přichází na mobilní trh s modernizovanou verzí kdysi vyhledávaných telefonů, takzvaných "klapáků". Před několika lety se pokusil tento výrobce prosadit telefony jako byl například Samsung W899 běžící na Androidu 2.2, Samsung DoubleTime a Samsung Hennessy Android flip phone.
Všechny zmiňované modely měli společné kromě jiného tři základní věci. Operační systém v podobě Androidu od společnosti Googlu, vyklápěcí konstrukci ať již v podobě klasického Véčka či boční vyklápěcí konstrukce a hlavně dva displeje. V tomto se nejnovější Samsung SM-G9198 nevymyká tradici a přichází s dvojící AMOLED displejů o rozlišení 768x1280 pixelů, což na úhlopříčce 3,91 palce dává opravdu slušnou kvalitu zobrazení. Pohybujeme se sice pouze v oblasti HD, ale komu se dříve zdálo o Véčku s HD displeje a to rovnou dvakrát?  Samsung s tímto dítkem sice přichází po skutečně dlouhé době od uvedení posledního Véčka a může se zdát, že se jen snaží postavit do boje konkurenta pro modely Sharp Aquos či LG Ice Cream Smart a Wine Smart, ale každopádně s výbavou si dal výrobce záležet.
Tento "klapák" totiž přichází se srdcem v podobě šesti jádrového procesoru Snapdragon 808 od společnosti Qualcomm, který běží na 64 bitové architektuře. Při taktu 1,8 GHz a ve spolupráci se 2GB LPDDR3 RAM tak dostávám na Véčko opravdu velmi slušný výkon a model se tímto ihned zařazuje mezi bojovníky střední třídy. V základu pak u tohoto "klapáku" dostanete úložný prostor o velikosti 16GB avšak Samsung zde dává možnost rozšíření o paměťové karty až do velikost 128GB.
A na optice nám Samsung také nešetřil. K záznamu našeho života zde dostáváme k dispozici 16 MP fotoaparát s LED bleskem a 5 MP přední snímač, což je skutečně již velmi chválihodná optická výbava. V oblasti konektivity dostáváme klasiku v podobě Bluetooth 4.0, WiFi, 2G, 3G, ale co překvapí je přítomnost LTE FDD, 
Ač "pouhé" véčko, váha telefonu se vyšplhala na již citelných 191 gramů. Zde se však dá očekávat, že i když o tomto zatím neprosákli na povrch žádné informace, telefon dostane slušnou dávku energie tak, aby baterie uživila dva HD displeje. Přidáme li tedy k této HW výbavě ještě nejnovější Android ve verzi 5.1.1, milovníci klasiky v podobě nadupaných Véček se mají skutečně na co těšit.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: phonearena.com


Cell Phone Clearance! UP to 80% OFF + Free Shipping!

Žádné komentáře:

Okomentovat