pátek 17. července 2015

Nový iPod Touch - Rozborka v podání iFixIt, 1043mAh baterie a 1GB RAM

Image #1
Známý australský portál iFixIt zabývající se ve své podstatě rozebíráním všech možných i nemožných zařízení, zveřejnil detailní rozborku nového iPodu Touch šesté generace, která potvrdila přítomnost baterie o kapacitě 1043mAh a také pokrok v oblasti operační paměti RAM, která nyní disponuje 1GB LPDDR3 model SK Hynix. Jen pro zajímavost, předchozí generace iPodu, která spatřila světlo světa již v roce 2012 měla téměř srovnatelnou kapacitu baterie a to 1030mAh, ale musela si vystačit pouze s 512MB RAM.
Image #1

Image #1Rozebrání nového iPodu samozřejmě dovolilo bližší prozkoumání hardwarových detailů a tak můžeme vidět potvrzenou přítomnost procesoru Apple A8 a koprocesor M8, nebo také samotnou paměť telefonu v podobě čipu NAND společnosti Toshiba, šesti osý gyroskop a akcelerometr v podání InvenSense MP67B, moduly Bluetooth a WiFi, Broadcom a ovladače dotyku od společnosti Texas Instruments.

Od portálu iFixit dostal nový iPod relativně nízkou úroveň opravitelnosti a na bodové stupnici od 1 do 10 získal stupeň 4, kdy stupeň deset znamená nejsnáze opravitelný. Nový iPod tedy není zrovna jednoduché opravit a to díky množství součástek, které jsou přiletovány přímo k základní desce, absenci vnějších šroubků a flex kabelům, které jdou velmi těžko odpojit. iFixit samozřejmě jako vždy přidal detailní popis celého procesu, kde je krok za krokem popsán celý postup rozebrání. Na stránkách iFixIt si můžete samozřejmě i zakoupit sadu nástrojů potřebné pro samotnou práci.

K iPodu touch jinak není snad co dodávat. Dostal displej o klasické velikosti jablečných zařízení, tedy 4 palces s rozlišením 640 x 1136, mono reproduktor, který však na kvalitě přehrávání opět dokazuje, že Apple ví co dělá, 8 megapixelový zadní a 0,9 megapixelový přední fotoaparát.

Autor: Jiří Florián
Zdroj: iFixit.com

Free Shipping + UP to 65% OFF: RC Quadcopters and Action Cameras Clearance

Žádné komentáře:

Okomentovat