neděle 19. července 2015

Doogee Titan S2 - Nižší střední třída ve stylu odlehčeného Vertu

Již se stalo jakousi tradicí, že čínské značky se rády nechávají inspirovat velkými, či známými výrobci ať již na poli hardwarového či softwarového designu. Společnost se nejspíše inspirovala luxusními a exkluzivními modely Vertu a i když použitými materiály či exkluzivitou se jen zdaleka přiblíží, model Titan S2, neboli také DG700, svou luxusně vyhlížející stránku gentlemana nezapře. Již na první pohled dává vědět, že designově se chce odlišit. K tomu se Doogee rozhodlo použít kombinace kovu, skla a imitace kůže, což je společně vždy velmi dobře vyhlížející výběr. S trochou nadsázky by se dal design popsat jako "Ferrari Gentlmen´s style" a myslím že bych tímto označením nebyl daleko od toho, jakým dojmem telefon na první pohled působí.
Co ale tento malý levný elegán nabízí v oblasti výbavy?
Samotná velikost telefonu se pohybuje v mezích pro používání jednou rukou. Telefon se totiž nachází někde těsně na pomezí a s rozměry 141,7 x 72,4 x 13 mm je tak ještě možné většinu operací jednou rukou zvládnout. Tloušťka telefonu padla za oběť použitým materiálů a díky zadní straně pokryté kůží se tak tato hodnota vyšplhala výše, než se většina dnešních zařízení nachází. Váha ale zůstala ve velmi rozumných mezích a telefon vám svými 140 gramy ruku neutrhne. Pochvala za váhu telefonu navíc náleží za to, že i když tloušťka padla tomuto za oběť, DG700 dostal do vínku vynikající kapacitu baterie o hodnotě 4000mAh, navíc s funkcí rychlého nabíjení. Díky tomu je možné nabít telefon na 50% za necelou hodinu. Samotný design telefonu působí velmi pěkně a na zadní straně kromě imitace kůže, nalezneme samozřejmě také fotoaparát, který však bohužel dostal optiku s rozlišením pouhých 8MP, ale za to mu sekunduje výkonná přisvětlovací LED dioda, u níž se výrobce chlubí extrémním výkonem až pětkrát vyšším než u běžných blesků. Přední strana telefonu dostala také fotoaparát a to s rozlišením 5,0MP, který na běžné selfies či fotografie pro sociální sítě bohatě stačí. Co však může být již nedostačující je rozlišení displeje o velikosti 4,5". Ten totiž nedosáhl ani na HD a tak zde nalezneme zobrazovací panel o 960 x 540 pixelech. To je hodnota, která celkový dojem dosti kazí a nejspíše u mnoha uživatelů bude rozhodujícím prvkem proč telefon nekoupit. Body k dobu může být snad jen fakt, že v oblasti technologie displeje se výrobce držel dnešní klasiky a tak je zde přítomen IPS panel. Pod samotným displejem pak naleznete klasikou trojici ovládacích tlačítek, která jsou samozřejmě kapacitní.
Samotné boční stěny telefonu pak skrývají na pravé straně tlačítko power, ale výrobce zde navíc umístil speciální funkční programovatelné tlačítko, u něhož si můžete zvolit množství různých funkcí od čtení emailů, spoušť fotoaparátu až po aktivaci úsporného režimu. Na levé straně se nachází ovládání hlasitosti a zvláštností u Doogee je přesunutí micro USB konektoru do horní části telefonu společně s 3,5 mm jack konektorem.
Srdcem telefon se v případě Doogee DG700 stal procesor Mediatek MTK6582. Trochu je tedy škoda, že ač telefon dostal vynikající design, má ve svém nitru sice 4 jádrový procesor, ale s 32 bitovou architekturou a pouhými 1,3GHz taktovací frekvence. Tento, řekl bych nedostatek, tak nedokáže plně využít potenciálu androidu 5.0 Lollipop, kterým byl telefon vybaven a který je jako první navržen pro plnohodnotnou spolupráci se 64 bitovými procesory. Avšak i tak nasazení androidu z lízátkové rodiny kvituji s povděkem. O grafickou práci se zde stará procesor Mali-400 MP2, který nepatří mezi ty špatné, ale k nejlepším má velmi daleko. Avšak hráče, kteří nehrají náročné hry uspokojí též. Tomu odpovídá i výkonový sekundant v podobě 1GB operační paměti RAM. Ta je sice typu LPDDR3, ale tato hodnota řadí telefon mezi přístroje z horní části nižší třídy. V oblasti úložiště dostal DG700 do vínku pouho pouhých 8GB, avšak s možností rozšíření o paměťové karty až do velikosti 64GB.
Touto výbavou se tak telefon řadí po bok ze známějších značek například modelu LG T540 Magna, který však disponuje HD displejem o velikosti 5" či například Sony Xperia E4, která kupodivu dostala stejné rozlišení jako Doogee ale na 5" displeji, což ji v oblasti zobrazení řadí ještě níže. Budiž ale Doogee DG700 k dobru to, že ač rozlišení displeje není zrovna špičkou ve svém oboru, optika dokáže nahrávat video jak v HD tak Full HD rozlišení.
V oblasti konektivity také není tento model zářným příkladem, neboť přichází na trh bez podpory LTE sítí, takže 4G by jste u něj hledali marně. Ostatní standardy 2G a 3G jsou samozřejmě přítomny v plné parádě. Absence LTE je skutečně dnes již spíše raritou a to především u telefonů v jejichž výbavě je android z lízátkové rodiny, ale i tak, při současném stavu datových tarifů až zase o tak neomluvitelný nedostatek nejde. Pro tyto sítě jsou pak dostupné dva sloty pro SIM v kombinace klasická SIM a micro SIM. Dále také nechybí Bluetooth ve verzi 4.0, WiFi, či již klasická sada senzorů od Akcelerometru až po Proximity senzor.
Co je však velmi pozitivní je fakt, že telefon disponuje voděodolností s certifikací IP67, takže vody se bát nemusíte a u čínského telefonu v danné cenové relaci se jedná skutečně o jakýsi bonus.

Nedostatky v oblasti výbavy se u tohoto modelu tedy dosti kříží s vcelku luxusním dojmem designového zpracování a výrobce navíc k balení také přidává ochranu displeje v podobě protektoru z temperovaného skla, OTG kabel, či v dnešní době velmi často opomíjená sluchátka.
Je tedy zcela jasné, že Doogee DG700 není adeptem na nejvýkonnější vlajkovou loď či top model střední třídy. Co však může být rozhodujícím při výběru je fakt, že přináší v podstatě luxusní vzhled do nižší třídy za velmi příznivou cenu, která se momentálně v obchodech pohybuje v průměru okolo hodnoty 120 euro, přičemž na portálu GearBest je nyní k dostání za necelých 113 euro.
Autor: Jiří Florián


UP to 58% OFF! Coolest Android Smart Phones at gearbest.com!

Žádné komentáře:

Okomentovat