čtvrtek 2. července 2015

Oukitel A28 - Chytrá elegantní klasika s velkými ambicemi

a28
Před nedávnem jsme zde psali o telefonu ze střední třídy značky Oukitel, přesněji modelu U8. Nyní se opět k této značce vrátíme, ale z trochu jiného úhlu pohledu a to nositelného příslušenství. Již brzy se v předprodejích objeví nové chytré hodinky této značky s označením Oukitel A28 o nichž samotný výrobce tvrdí, že jsou jakousi levnou alternativou Apple Watch. Na to jsme samozřejmě velmi zvědaví a tak si v tomto článku nastíníme, co si pro nás Oukitel připravil.


Samotný předprodej těchto luxusně vyhlížejících hodinek začíná za pár týdnů dne 15.7.2015. V současnosti jsou k nalezení například na portálu Pandawill, kde je můžete vidět s cenovkou 69,99 dolarů. Zatím není bohužel možné zařízení zakoupit a tak nezbývá než čekat. Zkoupit v předprodeji již teď je však možné tyto hodinky na portálu Efox, kde je cenovka nastavena na necelých 50 euro. Již na první pohled tyto hodinky zaujmou, neboť střiženými tvary v kombinaci broušeného kovu, kůže a lehce oblých hran není možné jinak, než smeknout. Pokud se samotný výrobek skutečně povedl přesně takto, není ze strany vzhledu co namítat, proti výrobcově srovnání s Apple Watch. Společně s velmi nízko nasazenou cenovkou mohou tyto hodinky přilákat nemalý zájem.

A co tedy nabízí ze strany samotného hardwaru?
Pod tělem z hliníku a oceli se skrývá srdce v podání procesoru od společnosti Mediatek, MT2502A SoC. Jedná se o relativně nový procesor, který spatřil světlo světa koncem léta roku 2014. Procesorové jádro je pak ARM s 32 bitovou architekturou, které přináší mnoho možností z nichž však ne všechny jsou u hodinek využity, ale v tomto se musíme nechat trochu překvapit, neboť výrobce je zatím i na svých stránkách celkem skoupí co se informací týče. Výrobce se ale chlubí páskem hodinek z pravé prošívané kůže, která je velmi příjemná při nošení. V tomto jsme nejspíše všichni opatrní, neboť pravou kůži od výrobců z východních zemí mnoho z nás zná, ale Oukitel je známý svou pravdomluvností a tak mu budeme věřit. Přeci jen by se jednalo o příjemnou změnu.
Výrobce také u hodinek deklaruje vodě odolnost certifikace IP53 což znamená, že do vody se s hodinkami nepouštějte, ale deště či náhodných stříkanců se bát nemusít. Proti prachu jsou však hodinky odolné, i když nepočítejte s absolutní těsností na věky.


Tím pádem se také nemusíte nijak obávat potu a proto výrobce myslel i na sportovně založené jedince. Hodinky tak dostali do své výbavy klasiku v podobě Pedometru a navíc také v poslední dobou stále oblíbenější snímač srdečního tepu. To posouvá již samo hodinky do skutečně jiné úrovně než klasické levnější smartwatches a také se tím výbavou o trošku přiblížili oněm zmiňovaným Apple Watch. Bonusem je pak funkce výpočtu spálených kalorií. Na straně konektivity je pak připraven bluetooth ve verzi 4.0, což Vám za použití patřičné obslužné aplikace umožní hodinky propojit jak s telefony se systémem Android, tak i s jablečnými iPhone. To je v dnešní době, kdy lidé mají mnohdy více než jedno zařízení velké plus. Díky tomu se Vám tak dostane možnosti přijímat a číst notifikace, provádět hovory či jen poslouchat hudbu z Vašeho telefonu přímo v hodinkách. 

Zajímavou funkcí je potom upozornění na nedostatek pohybu. Ano, tuto je možno vypnout či zapnout dle libosti, ale v zapnutém stavu Vás hodinky po 40 minutách bez pohnutí, že je na čase se protáhnout. To není vůbec špatný nápad ze strany Oukitelu, neboť v dnešní době sedavých zaměstnání se pak následně objevují různé pohybové problémy a jakýkoliv nápad na to jak tomuto nešvaru předejít je vítán. I monitor spánkového režimu chválím, neboť většina lidí dnes žije ve stresu a každý druhý člověk má potíže se spánkem. Vzdálené ovládání spouště kamery je pak již příjemných bonusem běžným u většiny takovéhoto příslušenství.


A co nejspíše všechny zajímá jako jedna z předních příček je baterie. Výrobce slibuje až 100 hodin na jedno nabití a to díky baterii o kapacitě pouhých 250 mAh. To sice není žádný top, ale vzhledem k tomu že hodinky mají displej o rozměru 1,54 palce s rozlišením 240 x 240 a použitou technologií je IPS, nejedná se o vůbec špatnou hodnotu a ve světě vybavenějšího příslušenství se jedná o spíše top. V hodinkách běží proprietální systém a podpora wifi také chybí, takže bez svého mobilu se pro příjem zpráv neobejdete a s aplikacemi jako pro systémy Android Wear či Apple Watch OS také nepočítejte. V cenové hladině se však jedná o špičkovou nabídku a v kombinaci se slibovanou kvalitou zpracování a odladěností systému by si tyto hodinky mohli najít nejednoho příznivce.

Více však uvidíme až k nám hodinky dorazí na recenzi a pevně věřím, že všichni budeme příjemně překvapeni.

Autor: Jiří Florián


Come to GearBest.com to Get Amazing Price and Free Shipping on the Hottest, Coolest Gear Sitewide!

Žádné komentáře:

Okomentovat