úterý 14. července 2015

ZGPAX S29 Unboxing - Chytré hodinky s nízkou cenou a slotem pro SIM kartu

Na našem bloku se již nejednou objevil článek o chytrých hloupých hodinkách, které vynikají nízkou cenovkou či systémem Android na palubě. Jedněmi takovými byli například ZGPAX S8.

Dnes k nám dorazily hodinky ZGPAX S29, které opět vynikají nízkou cenovkou, která se pohybuje převážně okolo 42 euro, tedy přibližně 1170 korun. Hodinky na první pohled zaujmou designovým provedením, v němž se nedá zapříti inspirace v řadě Galaxy Gear Neo, spíše bychom mohli mluvit o věrné kopii. Vzhledově na první pohled pokud nemáte hodinky přímo v rukou těžko poznáte rozdíl pokud nejste nadšenec. ZGPAX však postoupil trošku dále a po vzoru Galaxy S vložil do hodinek slot na micro SIM, která Vám dovolí využívat sítě GSM. Hodinky také dostaly vlastní fotoaparát s rozlišením 0,3 megapixelu a po prvním odzkoušení světe div se, není to až tak zlé jak by ostatně většina z nás očekávala. Proprietální systém obsahuje možnost propojení s telefonem tak, jak je tomu u standardních chytrých hodinek. Zde bohužel nepotěším majitele jablečných zařízení, neboť tento model opět není kompatibilní se systémem iOS a tudíž jediné co u iPhonu můžete je přijímat zvukové notifikace, poslouchat hudbu či volat. Baterie o kapacitě 450 mAh by měla dát hodinkám slušnou životnost, ale to uvidíme až po zkoušce ohněm.


Teď už ale k samotnému rozbalování a spouštění. Já jsem si vybral model ve stříbrné barvě.
Po vybalení hodinek z bublinkového sáčku se zjevila klasická kartonová krabička, která však na rozdíl od již dříve recenzovaných ZeBlaze, působí ani ne luxusní, ale také ne obyčejným dojmem. Je zkrátka neutrální a výrobce si u ní dal nejspíše za úkol využít boční strany k reklamě a vyobrazil tak zde své další modely. Po otevření mne čekaly již samotné hodinky, pečlivě zabalené v sáčku z bublinkové fólie. Zde dávám obchodu GearBest, potažmo společnosti ZGPAX palec nahoru za snahu dodat zboží v perfektním stavu. Pak již stará známá klasika v podobě jednoduchého kartonového držáku hodinek. Po jeho vyjmutí mne ale čekalo příjemné překvapení. S příslušenstvím v podobě micro USB kabelu se počítá vždy, a baterie je samozřejmostí bez které by nám byly k ničemu, u těchto hodinek ale navíc obchod uváděl v obsahu balení také sluchátka s micro USB konektorem a svou reklamu plně dodržel. Navíc jsem jako obyvatel evropské země dostal také adaptér, neboť k hodinkám je standardně dodávána nabíječka s americkou koncovkou. Návod byl přiložen pouze v Angličtině a žádný rozsypaný čaj se nekonal. Takže body za snahu prodejci? Rozhodně ano.
Společně s hodinkami tedy v tomto případě dostáváme plnohodnotné příslušenství, které v dnešní době chybí u většiny drahých mobilních telefonů. Na samotných hodinkách byla navíc nalepena ochranná fólie, která sice byla určena pro následné ponechání na místě, ale s kvalitou její instalace si zjevně nikdo hlavu nelámal a tak pro zajištění bezbublinkové podívané, musel jsem fólii sundat. Zde body za služby zároveň nulují stržené body za lajdáctví, ale jde jen a pouze o fólii, tak co. Suma sumárum, zařízení s příslušenstvím působí tak, že se výrobce snaží a i k levnému modelu se poukouší nabídnout velký doprovod.
Samotné hodinky na mne hned po prvním uchopení zapůsobily skutečně velmi dobrým dojmem. ZGPAX S29 se tváří robustně a kombinace rámečku z broušeného kovu společně s černým plastovým tělem a silikonovým páskem vypadá i designově velmi dobře. Tohle je však přesná kopie zmiňovaných Gear Neo od Samsungu, takže o originalitě se zde hovořit nedá. Za kvalitu zpracování však náleží plusové body a tyto výrobci nikdo upřít nemůže. 

Dále jsem okamžitě využil možnosti a do hodinek vložil deklarovanou micro SIM a abych zkusil o co zde vlastně jde, také paměťovou micro SDHC kartu. Zde se žádný problém s usazením konektorů neobjevil a i nacvaknutí baterie proběhlo bez jakýchkoliv potíží a zcela hladce. Takže i zde výrobce všechno sedí jak má a práce není odfláknutá, spíše naopak. Občas jsem se u čínských levných modelů setkal s příliš těsnými či naopak volnými šuplíky na SIM karty a to není potom o co stát, když buďto máte problém SIM kartu na své místo vůbec dostat, nebo naopak při zatřesení ztrácí kontakt. Na každý pád, ZGPAX tento problém nemají a tak jsem mohl přejít k samotnému spuštění.
Bohužel na první dotyk mě zarazilo ne moc pevně a kvalitně působící tlačítko pod displejem. Ano, nacházíme se zde v cenové relaci buď a nebo, ale i tak. Avšak následně jsem se obav zbavil, neboť vše fungovalo přesně jak má a s reakcí tlačítka není žádný problém. Po jeho stisknutí se ihned rozsvítil displej a hodinkám trvalo asi 6 sekund než se plně aktivovaly. Ihned mne vyzvaly k zadání kódu pin SIM karty, kde jsem čekal menší dilema s velikostí klávesnice, avšak i zde výrobce odvedl bravurní práci a dotykový displej reaguje velmi dobře a navíc vždy přesně v místě kde se jej dotknete.
 Domovská obrazovka působí na první pohled zcela stejným dojmem jako u hodinek od společnosti Samsung a to bez rozdílu zda jde o systém Tizen, Android Wear či jiné. Displej samotný na mne zapůsobil vcelku pozitivně a není divu, když na 1,54 palcích se tiskne 240 x 240 pixelů. Na hodinky dostačující a ne vůbec špatné. Navíc se jedná o TFT panel, takže ani úhly viditelnosti nejsou k zahození. Dále již veškeré ovládání probíhá pouze pomocí gest, posouvání po displeji a povelů hlavním tlačítkem pod displejem. Posunem po domovské obrazovce se dostanete do jakéhosi menu aplikací a zde si již stačí jen vybrat od kalkulačky, přes přehrávač hudby až po kalendář.
Ihned jsem tedy vyzkoušel přehrávání hudby a zde přišlo první zklamání. Ještě se sice uvidí po několika dnech používání, ale reproduktor je velmi slabý a ztrácí světelné roky i na hodinky UWatch U8, které sice nemají možnost SIM karty, ale hudbu si na nich poslechnete zcela nerušeně a dostatečně hlasitě. Ostatně, přečtěte si v jejich recenzi.

Nyní tedy nastupují samotné zátěžové testy v podobě neúnavného používání a zkoušení co vlastně ve skutečnosti ZGPAX S29 umí a zda se vyplatí do nich investovat. Za několik málo dnů zde najdete plnohodnotnou recenzi a sám jsem zvědav, zda mne tyto hodinky něčím příjemně překvapí.

A pro zájemce kde hodinky zakoupit zde máme možnost v podobě obchodu GearBest, kde jsou nyní k dostání za necelých 30 euro.

Autor: Jiří Florián


Smart Bracelet Sale

Žádné komentáře:

Okomentovat