středa 15. července 2015

UMI Iron, telefon jako z akčního filmu s očním skenerem a cenovkou pod 170€


O telefonu UMI Iron mnozí z vás jistě již četli mnoho článků a předpovědí či uniklých informací. Jedno je ale jisté. Společnost UMI se během chvilky stala jednou z nejzajímavějších čínských výrobců a model, kterým poprvé skutečně oslovili uživatele byl jak jinak než UMi Zero, jenž spatřil světlo světa minulý rok.


UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneUMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE Smartphone
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE Smartphone
Nyní byl uveden do předprodeje nejnovější model této společnosti a to již zmiňovaný UMi Iron. Telefon již z názvu dává vědět, že se nedá jen tak a upřímně řečeno, design je velmi povedený a celkově telefon působí skutečně luxusním dojmem. S rozměry 152,3 x 76,5 x 7,9 sice tento již téměř phablet neútočí na příčku nejtenčího telefonu světa, ale tento možná pro někoho nedostatek omlouvá baterie o kapacitě až 3350 mAh a hlavně čočka zadního fotoaparátu, která konečně nevystupuje nad úroveň telefonu. Sice není zarovnaná s tělem, ale díky jejímu umístění v horní části telefonu a zaoblení hran UMi Iron se povedlo to, co velcí výrobci jako je Samsung či Apple zcela opomněli. Telefon je tedy ze předu střižen ve stylu odvážných ostrých rysů s citelně zakulacenými rohy a zadní strana je příjemně zaoblená. Kovový broušený rámeček pak jen podtrhuje takový ležérně odvážný a sportovně elegantní vzhled tohoto modelu. Zbroušené oceli vyrobená obroučka zadní čočky pak jen tento dojem pouze zvýrazňuje. 
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneNa zadní straně telefonu kromě loga výrobce a označení modelu nenajdete v zásadě nic zvlášžního. V horní části se nachází čočka fotoaparátu, jejímž výrobcem není nikdo jiný než SONY a jedná se optiku IMX214, která bez problémů zvládá nahrávání HD videa se snímkovací frekvencí 60fps. Jedná se o v současnosti nejžádanější optiku této společnosti. Předchůdce této optiky se stejným označením byl nasazen již v modelu UMi Zero a v podstatě jde o nejkvalitnější 13 megapixelový fotoaparát na současném mobilním trhu, neboť její světelnost se pohybuje okolo hodnoty f2.0, přičemž pro kvalitní fotoaparáty se tato hodnota pohybuje okolo f1.9. Aby výrobce nepokazil dojem, dostal tento fotoaparát k sobě duální blesk, který Vám bez problému umožní pořizovat krásné fotky i za horších světelných podmínek. Zadní stranu tak "kazí" jen velmi tenké proužky, které ukrývají antény. 
Fotoaparát na přední straně telefonu se nachází samozřejmě vedle průduchu reproduktoru sluchátka a UMi na něm také nešetřilo. Zde je k dispozici dokonce úctyhodných, a říkám to s hlubokou poklonou, 8 megapixelů se světelností f2.2 a jako bonus pro ještě kvalitnější selfies za každých podmínek výrobce přidal LED blesk i na přední stranu telefonu. Co dodat, na fotoaparátech UMi Iron nešetří a útočí na všech frontách.
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneSamotný displej telefonu se dočkal již zmiňované velikosti 5,5 palců s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, tedy Full HD a nádhernou jemností s hodnotou 403ppi. Viditelnosti pixelů se tedy bát nemusíte, zobrazení barev bude skvělé a úhly také uspokojí i ty nejnáročnější. To vše nejen díky technologii IPS, ale navíc u tohoto modelu použila společnost UMi technologii LTPS, která zajišťuje mnohem nižší spotřebu energie samotným displejem, což při takovéto úhlopříčce a rozlišení je krok tím nejlepším směrem. Na přední straně telefonu by jste marně hledali jakékoliv hardwarové tlačítko. Veškeré ovládání se posunulo do prostředí softwaru. Jedno překvapení zde však ještě čeká a tím je vedle čočky kamery umístěný oční skener. UMi se totiž u modelu Iron rozhodlo vsadit na v mobilním průmyslu novou technologii a místo v dnešní době hromadně nasazovaného snímače otisku prstů použila pro zajištění zabezpečení oční skener. Nenechte se však mýlit, nejedná se o skener ze sci-fi filmů. Tento snímač se zblízka podívá na proporce vašich očí, vzdálenost mezi nimi a mnoho dalšího. Tím získá telefon biometrické údaje svého majitele a ty jak víme jsou u každého člověka jedinečné. Mnozí by mohli namítat, že podobně funguje rozpoznávání obličeje a ano, v podstatě je to tak. Tento senzor jde však mnohem dále a o vašich očích získává bezpečnostní aplikace informace do nejmenších detailů. Pro představu přikládáme nástin toho, jak bude samotná aplikace Eyeprint ID vypadat.
UMi Iron HyperTech_1UMi Iron HyperTech_2UMi Iron HyperTech_3
UMi Iron HyperTech_4UMi Iron HyperTech_5UMi Iron HyperTech_6
Dalo by se tedy říci, že společnost UMi se stává jakýmsi tahounem v oblasti nasazení nové zabezpečovací technologie a zajisté je to jen dobře, neboť opět se další technologie posune o kousek kupředu.

A co nabídne tento prozatím velmi zajímavý a lákavý model na straně výkonové výbavy? Srdcem telefonu se stal osmi jádrový procesor od společnosti Mediatek, 64 bitový MT6753 s jádry ARM Cortex A53 a taktem 1,3 GHz, přičemž maximální možný takt procesoru uvádí výrobce na 1,5 GHz. Nejedná se tak o žádného lenocha, ale naopak o model na rozhraní mezi vyšší a nižší třídou, přičemž společně ve spolupráci se 3GB operační paměti RAM LPDDR3 se kloní spíše do té výkonnější skupiny. O dávku výkonu pro běžnou práci je zde tedy postaráno a ani hráči budou mít všeho dostatek.
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneZajímavě je u tohoto modelu řešena přítomnost dvou SIM. Výrobce zvolil neobvykle kombinaci dvou Nano SIM, jejichž hlavním protagonistou byl dodnes pouze hlavně jablečný výrobce z USA. Zde výrobce zvolil umístění SIM v dlouhém šuplíčku na pravé straně telefonu, kdy první SIM podporuje veškeré sítě včetně 4G a druhá 3G. O datové připojení se tak mohou dělit obě avšak s jinou rychlostí. V našich krajinách si však LTE zatím moc neužijete, neboť výrobce vypustil telefon do světa s podporou 4G frekvencí v oblasti 1800/2100/2600 MHz, takže u nás si na své přijdou pouze klienti O2 či TMobilu, přičemž ještě ne všude. Do budoucna kdy snad tato datová síť poběží i na frekvenci 2600 MHz bude rozsah dostačující, ale momentálně se u nás jedná o velké mínus. Avšak na druhou stranu, s datovými omezeními a tarify, které jsou v současnosti dostupné, většině z nás postačí i 3G připojení. A co je tedy na tomto řešení vlastně zajímavé? Model UMi Iron totiž umožňuje vyměnit druhou sim za microSD kartu a rozšířit tak kapacitu paměti samotného telefonu, která je v základu 16GB. Dále v oblasti konektivity přináší UMi Iron již klasiku v podobě sady senzorů, Bluetooth ve verzi 4.0 a WiFi.
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneNa straně operačního systému zde nastupuje jak jinak než nejnovější Android Lollipop ve verzi 5.1 a to nepodobný systému Cyanogen MOD, včetně malých možností úprav notifikační lišty včetně ovládacích prvků a například i režímu HOST, kdy je možné nastavit více různých uživatelů a jednotlivých profil podobně, jako je tomu u klasických počítačů. Je tak tedy možné si pohodlně užívat výkonu tohoto dravce společně například s Vaší drahou polovičkou, ale ruku na srdce, kdo z nás nadšenců by svého dravého mazla dal do rukou někomu jinému. Každopádně funkce hojně využívaná především vyznavači alternativních ROM se může hodit a to i v případě, kdy chcete používat telefon jak pro soukromé, tak pro pracovní účely.
UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE SmartphoneUMi jde však opět dále a pomocí aplikace pro Váš počítač Vám umožní provádět operace, na které u běžně prodávaných modelů například Samsungu, LG, HTC či jiných, bez zásahu do root a tím ztráty garance, můžete rovnou zapomenout. Díky této desktop aplikaci totiž můžete pohodlně flashovat Vaše UMi, provádět plné zálohy, včetně systému, přímo do PC, či si sami prostřednictvím UMI ROOTJOY vybrat operační systém, který Vám vyhovuje nejvíce. Na výběr zde máte například z již zmiňovaného Cyanogen MOD, Android 5.1, MIUI od společnosti Xiaomi, HTC OS a mnoho dalších. UMi tak dává možnost si skutečně přetvořit telefon k obrazu svému a to navíc oficiální cestou bez jakýchkoliv nepovolených zásahů do zařízení.

UMI IRON MTK6753 1.3GHz Octa Core 5.5 Inch FHD Screen Android 5.1 4G LTE Smartphone

Co více k modelu UMi Iron říci? Jde skutečně o dravce, který v předprodeji přichází s obrovskou dávkou výkonu a výbavy, umožňuje uživateli jít svou cestou a nenastavuje žádné hranice či překážky v podobě balastu předinstalovaných aplikací. Každý si zde může vybrat to své a nikdo nepřijde zkrátka. A navíc, s momentální cenovkou se jedná jednoduše řečeno o pomyslnou bombu, takže já osobně by dávám všechny palce nahoru.

Telefon je momentálně možné zakoupit na internetových portálech jako je CooliCool, Pandawill či Efox.

Autor: Jiří Florián


UP to 58% OFF! Coolest Android Smart Phones at gearbest.com!

Žádné komentáře:

Okomentovat